Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile start met uitrol van 4G+

door Anniek Kruijer

T-Mobile-2016.jpgProvider T-Mobile is op 11 januari begonnen met de uitrol van het 4G+-netwerk. De provider heeft hiervoor al de nodige voorbereidingen getroffen in de afgelopen tijd, waardoor deze uitrol in slechts drie dagen klaar moet zijn. Vodafone, KPN en Tele2 bieden al 4G+ aan op hun netwerk.

T-Mobile 4G+

Afgelopen maandag telde T-Mobile een 4G+ populatiedekking van 76 procent. Naar verwachting is het 4G+-netwerk eind deze zomer landelijk dekkend. Het supersnelle netwerk biedt naast hogere snelheden ook een nog stabielere dataverbinding onderweg. Ideaal4G-plus-dekking-tmobile.jpg voor bijvoorbeeld het streamen van films of videobellen in een rijdende auto of trein. 

Hogere snelheden

Het netwerk van T-Mobile biedt gemiddeld de hoogste 4G-snelheid aan in Nederland. Uit onafhankelijke onderzoeken van DIKW Consultancy blijkt dat de gemiddelde 4G-internetsnelheid bij T-Mobile hoger ligt dan bij de andere providers. De gemiddelde 4G-snelheden liggen volgens de provider rond de 40 Mbps. Met 4G+ gaat de provider twee verbindingen van 900 MHz en 1800 MHz band combineren tot één verbinding, waardoor de snelheid van de totale verbinding vijftig procent hoger ligt.

Geschikt toestel

Toestellen die ondersteuning bieden voor 4G+ zijn onder andere de Galaxy S6 Edge, iPhone 6s, One M9 van HTC, Sony Xperia Z5 of de iets oudere Note 4 van Samsung. Ook moet je je bevinden in het dekkingsgebied. Klanten met een geschikte smartphone zullen in de komende dagen een aanzienlijk hogere 4G snelheid kunnen gaan ervaren.

Test T-Mobile 4G met sim only

T-Mobile biedt de mogelijkheid om het nieuwe 4G-netwerk te testen. Sinds november kun je van T-Mobile gebruikmaken van een 'proeftijd' van één maand. Mocht in de eerste maand het netwerk van T-Mobile niet bevallen, dan kun je je abonnement weer opzeggen. Eind deze maand wordt besloten of deze campagne wordt voortgezet.

Overstappen op een T-Mobile abonnement?

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie