Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Wat is de beschikbaarheid van 5G?

Geactualiseerd: 28-07-2021

Vanaf juli 2020 wordt 5G langzamerhand uitgerold. Ben je nieuwsgierig naar waar je al gebruik kunt maken van dit nieuwe en supersnelle netwerk? Bekijk dan de 5G-dekkingskaarten bij de drie netwerkproviders in Nederland. In de tabel hieronder staan de linken. De kaartweergave is altijd een indicatie, dekking valt nooit 100% te garanderen. Het is ook aan verandering onderhevig. Bovendien is dit de eerste versie van 5G. De 5G-frequentie die hogere snelheden mogelijk maakt is pas in 2022 beschikbaar voor Nederlandse telecomaanbieders. Vanaf dan kun jij ook genieten van de hoge internetsnelheid van 5G. We hebben ook de beschikbare pakketten voor je op een rijtje gezet.

Beschikbaarheid 5G abonnementen

Je kunt in de vergelijkingen op Bellen.com 5G als netwerktechniek selecteren. Je ziet dan welke pakketten beschikbaar zijn. En als je een voorkeur voor een netwerkprovider hebt, dan kun je dat filter gebruiken. Op dit moment verkopen alleen KPN, T-Mobile (en Tele2) en Vodafone abonnementen met toegang tot 5G. Het is niet bekend wanneer andere providers deze aan gaan bieden. Uiteraard vermelden wij dat zodra dat het geval is.

Telecomproviders met 5G pakketten
5G Beschikbaarheid logo KPN Beschikbaarheid 5G logo T-Mobile Beschikbaarheid 5G logo Vodafone
 KPN  T-Mobile  Vodafone
 Tele2 
 Link naar kaart
 Bij KPN
 Link naar kaart
 Bij T-Mobile
 Link naar kaart
 Bij Vodafone

5G gaat 4G voorlopig niet vervangen

5G mag dan de toekomst hebben, 4G is nu nog de techniek die standaard gebruikt wordt. Wil je meer informatie over de beschikbaarheid en dekking bij de diverse providers? Kijk dan op onze speciale 4G netwerk pagina. In de vergelijkingen gebruiken we 4G als het standaard netwerk. Dat kun je zelf aanpassen. En er zijn prepaid providers die alleen 3G gebruiken, dat kun je desgewenst kiezen als filter.


Gepubliceerd: maandag 14 september 2020
Geactualiseerd: woensdag 28 juli 2021

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie