Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Simyo zet prepaidklanten over op 4G

door Jeanet Woldring

simyo-prepaid-4g.pngSimyo zet prepaidklanten vanaf 7 mei stapsgewijs en gratis over op 4G. Daardoor krijgen zij een snellere internetverbinding en beter bereik. Wie toch liever via 3G wil internetten, kan dat blijven doen tot 2022. Dan schakelt KPN het 3G netwerk uit.

Maximum downloadsnelheid 256 Mbit/s

Volgens Simyo kunnen prepaidklanten straks met een snelheid van maximaal 256 Mbps downloaden en met 150 Mbps uploaden. 'Dit is wel afhankelijk van je locatie, de drukte op het netwerk en het type toestel dat je gebruikt,' schrijft Simyo op zijn blog. Ter vergelijking: 3G heeft bij Simyo een snelheid van 7 Mbit per seconde.

Simyo werkt via het KPN-netwerk, maar het moederbedrijf biedt zelf alleen prepaid via 3G met een max. downloadsnelheid van 14,4 Mbps en max. 3,6 Mbps uploadsnelheid. 

Stapsgewijs en kosteloos overgezet

De prepaidklanten worden vanaf 7 mei stapsgewijs en kosteloos overgezet naar het snellere netwerk. Mogelijk moet je je telefoon opnieuw opstarten om van 4G gebruik te kunnen maken. Wanneer 4G op 7 mei nog niet werkt, adviseert Simyo om het 2 weken later nog eens te proberen. Simyo-abonnees kregen twee jaar geleden al gratis toegang tot het 4G-netwerk.

Sneller door je tegoed heen

De provider waarschuwt dat je door de verhoogde datasnelheid sneller door je tegoed heen kunt zijn. En om onaangename verrassingen te voorkomen, adviseert de provider om regelmatig je verbruik te checken.

Regelmatig je tegoed en verbruik checken

Zeker geen overbodige tip, want de kosten voor internetten buiten de bundel zijn bij Simyo met 0,15 cent per MB erg hoog (net als bij Simpel). Ter vergelijking: bij KPN heb je buiten je internetbundel geen extra kosten, maar gaat de snelheid omlaag. 

4G uitzetten ook een mogelijkheid 

Klanten kunnen ook overschakelen naar 3G als ze dat liever hebben. Simyo blijft 3G aanbieden totdat KPN dit in 2022 uitschakelt.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren

Navigatie