Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Nog geen KPN 4G roaming in EU

door Jeanet Woldring

Heb je een KPN 4G abonnement en ga je op vakantie naar Duitsland, Engeland of een ander '4G land' dan zul je het daar voorlopig nog moeten doen met 3G. Dat ontdekte MobileCowboys. KPN 4G klanten kunnen in Duitsland en andere Europese landen namelijk nog niet roamen op de 4G netwerken die daar actief zijn.

4G roaming nog niet mogelijk
Hoewel KPN 4G klanten in Amsterdam en omstreken sinds kort gebruik kunnen maken van supersnel mobiel internet, is roaming in het buitenland nog niet mogelijk. KPN heeft nog geen overeenkomsten voor roaming gesloten met buitenlandse providers. Naar verwachting gebeurt dit pas in de tweede helft van 2013. 

Duitsland
KPN dochter E-Plus is in Duitsland ook nog niet begonnen met de uitrol van 4G. Bij onze Oosterburen hebben Vodafone en T-Mobile momenteel de beste dekking: in ruim 120 steden is 4G beschikbaar. O2 is er nog lang niet zover in en E-Plus begint dit jaar dus pas met de uitrol van 4G.

Roamingtarieven
Over de 4G roamingtarieven is nog niets bekend.  Deze zijn door de EU echter wel aan een maximum van 85 cent per MB gebonden. Vanaf 1 juli 2013 wordt dat maximaal 54.5 cent per MB en een jaar later gaat de maximumprijs nog eens fors omlaag naar 24,2 cent per MB. Kijk op Vakantiebellen.com voor meer informatie en roamingtarieven in het buitenland.

Gepubliceerd: zaterdag 16 februari 2013
Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie