Nog geen KPN 4G roaming in EU

door Jeanet Woldring

Heb je een KPN 4G abonnement en ga je op vakantie naar Duitsland, Engeland of een ander '4G land' dan zul je het daar voorlopig nog moeten doen met 3G. Dat ontdekte MobileCowboys. KPN 4G klanten kunnen in Duitsland en andere Europese landen namelijk nog niet roamen op de 4G netwerken die daar actief zijn.

4G roaming nog niet mogelijk
Hoewel KPN 4G klanten in Amsterdam en omstreken sinds kort gebruik kunnen maken van supersnel mobiel internet, is roaming in het buitenland nog niet mogelijk. KPN heeft nog geen overeenkomsten voor roaming gesloten met buitenlandse providers. Naar verwachting gebeurt dit pas in de tweede helft van 2013. 

Duitsland
KPN dochter E-Plus is in Duitsland ook nog niet begonnen met de uitrol van 4G. Bij onze Oosterburen hebben Vodafone en T-Mobile momenteel de beste dekking: in ruim 120 steden is 4G beschikbaar. O2 is er nog lang niet zover in en E-Plus begint dit jaar dus pas met de uitrol van 4G.

Roamingtarieven
Over de 4G roamingtarieven is nog niets bekend.  Deze zijn door de EU echter wel aan een maximum van 85 cent per MB gebonden. Vanaf 1 juli 2013 wordt dat maximaal 54.5 cent per MB en een jaar later gaat de maximumprijs nog eens fors omlaag naar 24,2 cent per MB. Kijk op Vakantiebellen.com voor meer informatie en roamingtarieven in het buitenland.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.