Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Geen torenhoge facturen voor dataroaming vanaf 1 juli

door Jeanet Woldring

Vanaf 1 juli 2010 hoeft u er niet langer voor te vrezen per ongeluk torenhoge facturen te ontvangen wanneer u in een ander EU-land via mobiele netwerken met uw telefoon of laptop op het internet gaat.

Dankzij de roamingvoorschriften van de EU wordt de maandelijkse limiet voor dataroaming automatisch vastgesteld op 59,50 euro tenzij u een hoger of lager limiet heeft gekozen.
 
Operators zullen u een waarschuwing moeten sturen zodra u 80% van uw factuurlimiet voor dataroaming heeft bereikt. De aanbieder zal de mobiele internetverbinding moeten verbreken zodra de limiet is bereikt, tenzij u heeft aangegeven dat u die maand wilt blijven dataroamen.

Bovendien zullen de maximumprijzen voor dataroaming op 'wholesaleniveau' (die providers elkaar mogen berekenen) zakken van 1 euro naar 80 cent per megabyte (excl. btw).

De maximumprijs voor mobiel bellen zal van de huidige 51 cent worden teruggebracht naar 46 cent per minuut, terwijl gebeld worden maximum 18 cent in plaats van 23 cent per minuut zal kosten.

De kosten van uitgaande en inkomende oproepen in een ander EU-land zullen nu 73% goedkoper zijn dan in 2005, toen de EU begon met het aanpakken van buitensporige roamingkosten.

Ten slotte zal het ontvangen van een voice-mailbericht met de melding dat u een nieuw bericht hebt, tijdens het roamen gratis worden, maar u zult nog wel moeten betalen om uw voice-mailberichten te beluisteren. De prijs voor het versturen van sms'en zal 13 cent per bericht blijven.

Op onze speciale website Vakantiebellen.com vindt u meer informatie en handige tips voor bellen in het buitenland.

Gepubliceerd: dinsdag 29 juni 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie