Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

4G(enieten) bij KPN, Vodafone of T-Mobile

door Jeanet Woldring

De helft van de Nederlanders kan momenteel beschikken over 4G. Daardoor kunnen zij wel vijf tot tien keer sneller mobiel internetten dan met het huidige 3G. Je moet daarvoor wel klant zijn bij KPN of Hi. Hoe zit het met de beschikbaarheid en uitrol van 4G van Vodafone, T-Mobile en Tele2? En wat als je klant bent bij Telfort, Hi, Simyo of Hollandsnieuwe? Wij zochten het uit.

Wie biedt het aan?
Live TV kijken op je mobiel, supersnel up- en downloaden.. het belooft ons smartphonegebruik drastisch te veranderen. KPN biedt het al sinds februari aan en is het verst met de uitrol. Vodafone heeft het 4G netwerk nu beschikbaar in de vier grote steden: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. In onderstaande afbeelding is de status van de dekking van beide providers te zien. Bron:  EditieNL; 4G(eweldig)!) T-Mobile begint dit najaar in Amsterdam en gaat versneld netwerkverbeteringen uitrollen in de rest van Nederland. Tele2, die ook een licentie heeft bemachtigd, kan nog niks zeggen over de uitrol.

Provider Start uitrol 4G  Stadium  Volledige uitrol
 febr. 2013   1-7-'13: 50% van Ned.
eind '13: 80% van Ned.
 begin 2014
 midden 2013  Najaar '13: Groot-Amsterdam  eind 2014
 midden 2013  Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht  onbekend
 begin 2013  onbekend  onbekend


Telfort, Simyo en Hollandsnieuwe nog geen 4G
Niet alle telefoons werken met 4G. Als je een toestel hebt die het snelle netwerk wel ondersteunt, in een gebied woont waar KPN 4G uitgerold heeft, kun je er wel van profiteren. Maar hoe zit het dan als je klant bent bij een van de KPN merken zoals Telfort, Simyo en Hi? 

Wij hebben het nagevraagd en het antwoord was: Voorlopig zullen alleen klanten van Hi en KPN Mobiel gebruik kunnen maken van 4G. Klanten van Telfort en Simyo moeten dus nog genoegen nemen met 3G. Datzelfde geldt voor Hollandsnieuwe van Vodafone. Ook zij kunnen voorlopig nog geen gebruik maken van het supersnelle netwerk.

Gepubliceerd: dinsdag 6 augustus 2013
Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie