Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile - 2G langer in de lucht

door Els Werkman 1 reactie

In tegenstelling tot eerdere berichten blijft het 2G netwerk van T-Mobile tot de zomer van 2021 in de lucht. Wat gaat er gebeuren?

T-Mobile LogoStop ondersteuning 2G

T-Mobile zou op 15 november 2020 stoppen met het ondersteunen van verkeer op haar 2G netwerk. Maar zoals nu blijkt kun je tot 1 juni 2021 gebruik blijven maken van dit netwerk. Daarna krijg je met een mobiele telefoon die alleen geschikt is voor 2G, bij T-Mobile geen verbinding meer. Dit geldt ook voor klanten van Ben en Simpel, die zitten op hetzelfde netwerk. Alle klanten van de T-Mobile dochter Tele2 kunnen alleen gebruik maken van 4G, dus daar levert het geen problemen op.

T-Mobile adviseert een nieuwe telefoon aan te schaffen. Dat is een optie, er zijn echter nog twee 2G netwerken beschikbaar in Nederland: KPN en Vodafone. Wil je, om wat voor reden dan ook, 2G blijven gebruiken? Dan is een tijdige overstap naar de netwerken van één van deze partijen aan te raden. In onze vergelijkers kun je kiezen voor de netwerkaanbieder, wij tonen dan alle pakketten van de providers die gebruikmaken van die netwerken.Netwerken keuze in de vergelijker

Wat is 2G?

2G is het oudste operationele mobiele netwerk, beter bekend als GSM-netwerk. Met name geschikt voor bellen en sms'en. Vooral KPN gebruikt het voor de uitvoering van een groot aantal zakelijke diensten die langzaam internet nodig hebben. Dit geldt niet voor T-Mobile. Deze partij is al gedeeltelijk gestopt met 2G en stopt in de zomer van 2021 dus helemaal. 

Uitfasering netwerken

 Provider  2G netwerk   3G netwerk  4G netwerk
 Logo KPN  voorlopig niet  januari 2022  voorlopig niet 
 t-mobile.gif  900 MHz al uitgefaseerd 
 1800 MHz 15-11-2020 01-06-2021
 voorlopig niet   voorlopig niet 
 tele2.gif  niet in gebruik  via T-Mobile  voorlopig niet 
 vodafone.gif  voorlopig niet  4 februari 2020  voorlopig niet 

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.

Reacties (1)

Geplaatst door: Gerard Zimmerman ()

ik heb een doro 6050 prepaid bij t mobile nu gaat per i juni het 2 g netwerk eruit en kan ik niet meer bellen nu mijn vraag ben ik dan ook mijn beltegoed kwijt per 1 juni

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie