Tele2 mobiele telefonie

Tele2
Hieronder vind je alle belvormen die mobiele provider Tele2 aanbiedt. Wil je een pakket afsluiten bij Tele2? Dan kan het handig zijn om aan de hand van je bel- en surfgedrag te kijken welk Tele2-pakket voor jou het meest voordelig is. Ga naar onze Belwijzer, vul je (geschatte) verbruik in en wij rekenen direct het goedkoopste pakket voor je uit. Weet je nog niet zeker of je voor Tele2 wilt kiezen? Lees dan eerst de ervaringen die andere gebruikers met deze provider hebben.

Het telecombedrijf Tele2 bestaat sinds 1997 in Nederland. Sinds 2001 wordt mobiele telefonie aangeboden, via een MVNO-constructie (Mobile Virtual Network Operator). Sinds 2003 worden internetdiensten verkocht.

In 2005 neemt Tele2 de activiteiten van Versatel in de Benelux over. In 2006 introduceerde Tele2 internet, telefonie en televisie via een telefoonaansluiting. Tele2 Nederland is onderdeel van de Tele2 Group, die actief is in 10 landen; Zweden, Noorwegen, Duitsland, Estland, Letland, Litouwen, Kazachstan, Kroatië, Oostenrijk en Nederland.

In 2009 stapt Tele2 over naar T-Mobile, tot dan werd het netwerk van KPN gebruikt.

4G netwerk uitrol en dekking

Tele2 begint in maart 2015 met het overzetten van huidige mobiele abonnees naar het 4G-netwerk. Aan de bundels en tarieven verandert de eerste tijd niets. De LTE-dekking en hogere downloadsnelheden worden aangeboden aan alle abonnees, bij dezelfde tarieven. Nieuwe klanten worden na maximaal acht weken overgezet van 3G naar 4G.

Begin 2015 is er 4G-dekking in de Randstad. Buiten dat gebied loopt de service via het netwerk van T-Mobile. Eind april 2015 is er 4G-dekking buitenshuis in meer dan de helft van Nederland. 70% van de Nederlandse bevolking woont of werkt dan binnen het 4G-dekkingsgebied van Tele2. Naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal van 2016 in heel Nederland. 

Geactualiseerd: 21-04-2015