Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Tele2

Tele2 mobiele telefonie

Hieronder vind je alle belvormen die mobiele provider Tele2 aanbiedt. Wil je een pakket afsluiten bij Tele2? Dan kan het handig zijn om aan de hand van je bel- en surfgedrag te kijken welk Tele2-pakket voor jou het meest voordelig is. Ga naar onze Belwijzer, vul je (geschatte) verbruik in en wij rekenen direct het goedkoopste pakket voor je uit. Weet je nog niet zeker of je voor Tele2 wilt kiezen? Lees dan eerst de ervaringen die andere gebruikers met deze provider hebben.

Het Zweedse telecombedrijf Tele2 is sinds 1997 actief in Nederland. Sinds 2001 wordt mobiele telefonie aangeboden, via een MVNO-constructie (Mobile Virtual Network Operator). En sinds 2003 worden internetdiensten verkocht. In 2005 neemt Tele2 de activiteiten van Versatel in de Benelux over. In 2006 introduceerde Tele2 internet, telefonie en televisie via een telefoonaansluiting. Tele2 Nederland is onderdeel van de Tele2 Group, die actief is in 10 landen; Zweden, Noorwegen, Duitsland, Estland, Letland, Litouwen, Kazachstan, Kroatië, Oostenrijk en Nederland.

In 2009 stapt Tele2 Mobiel over naar T-Mobile, tot dan werd het mobiele netwerk van KPN gebruikt.

4G netwerk, uitrol en dekking

Tele2 gebruikt haar eigen 4G netwerk met een dekkingsgraad van 97% in Nederland. De overige 3% kan gebruik maken van de 3G of 2G netwerken van de provider. Tele2 laat haar klanten bellen via VoLTE (voice over LTE, oftewel bellen via mobiel internet). Tele2 begon in maart 2015 met het overzetten van haar mobiele abonnees naar het 4G-netwerk. Eind april 2015 was er 4G-dekking buitenshuis in meer dan de helft van Nederland. 70% van de Nederlandse bevolking woonde of werkte toen binnen het 4G-dekkingsgebied van Tele2. In 2017 heeft Tele2 haar eigen 4G-netwerk ongeveer volledig uitgerold en per 1 februari accepteren zij alleen nog klanten met een telefoon die 4G ready is. 

Online diensten

Via MijnTele2 kun je vrijwel alle informatie vinden over jouw aansluiting, het verbruik en facturatie. Je kunt zelf de meeste instellingen wijzigen. Er is een mobiele app beschikbaar. Om Tele2 Prepaid op te waarderen hoef je niet in te loggen. 

Navigatie