Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Consumentenbond: KPN beste mobiele provider

door Margot Meendering

Logo KPNKPN heeft Simpel van de troon gestoten en is door de Consumentenbond in het derde kwartaal uitgeroepen als ‘Beste uit de Test’ van alle mobiele providers. Naar eigen zeggen heeft de hoge score onder meer te maken met een verandering in de voorwaarden.

Beste uit de test

De Consumentenbond vergelijkt ieder kwartaal de klanttevredenheid bij mobiele providers via 8000 panelleden die daadwerkelijk klant zijn bij de aanbieders. De leden beoordelen de kwaliteit, melden storingen en geven aan hoe tevreden ze zijn.

Gedeelde eerste plaats

KPN moet de eerste plaats delen met dochterbedrijf Simyo. Beide providers scoren gemiddeld een 8,3. KPN is de enige provider die op alle onderdelen een 8 of hoger scoort. Klanten zijn dus heel tevreden over alle onderdelen, waaronder de netwerkdekking, bellen, internetten en sms’en. Er zijn weinig meldingen van administratieve problemen en de voorwaarden van KPN worden als beste beoordeeld. Zelf geeft KPN aan dat de hoge score onder meer te maken heeft met een verandering in de voorwaarden. "Met KPN Hussel kun je nu een bundel vrij aanpassen waar dat voorheen niet mogelijk was." Deze voorwaarden zijn echter pas dit kwartaal -op 8 oktober- van kracht geworden. 

Traag internet

Opvallend is dat 9% van de panelleden aangeeft traag internet te ervaren bij KPN tegenover 4,2% bij Simyo. Beide providers maken gebruik van hetzelfde netwerk en hebben een gemiddelde snelheid van 20 Mbps. 

Hekkensluiter

Youfone heeft het afgelopen kwartaal met een 7,7 de laagste score behaald. Op de categorie 'voorwaarden' blijft Youfone met een 5,6 ver achter op de andere providers. Zo kun je een bundel vrij aanpassen, maar kun je alleen voor meer data of belminuten kiezen. Gebruikers zouden ook vaak administratieve problemen gemeld hebben. Verder zijn er nogal eens problemen met internet. Wat het ontvangen en versturen van sms'jes betreft scoort Youfone het hoogste cijfer.

Alle testoordelen

Het panel beoordeelde in totaal tien providers: Simpel, Simyo, KPN, hollandsnieuwe, Tele2, Telfort, Ben, T-Mobile, Vodafone en Youfone. Iedere provider wordt minimaal door 75 panelleden beoordeeld en een lid mag alleen zijn eigen provider beoordelen. In onderstaande tabel kun je de scores van alle providers bekijken. Klik op de afbeelding om hem te vergroten.

consumentenbondtestoordeelq3.png

Vergelijk zelf providers en abonnementen

Met onze Belwijzer vind je makkelijk een abonnement dat bij jou past. Vul je verbruik in en de vergelijker berekent wat voor jou het goedkoopst is.

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Navigatie