Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Beste mobiele provider uit de test

Consumentenbond - providertest wat is de beste mobiele providerAls je een nieuw abonnement wilt afsluiten voor mobiele telefonie wil je graag weten waar je aan toe bent. Wat zijn de ervaringen van andere klanten? Is de dekking en het bereik wel voldoende voor jouw eisen en is de klantenservice in orde?  Op Bellen.com vind je veel klantervaringen over de mobiele providers. De Consumentenbond vraagt ieder kwartaal een ledenpanel naar hun ervaringen. In dit artikel lees je welke provider bij dit panel als beste uit de bus komt.

Hoe worden de providers getest?

De Consumentenbond doet deze beoordeling op basis van zo'n 10.000 panelleden. Over elke provider geven tenminste 50 panelleden een oordeel. Zij beoordelen de providers op een aantal aspecten, zoals:

  • Ontvangst binnen of buiten
  • Bellen of internetten onderweg
  • Providerwaardering
  • Administratieve problemen
  • Aantal problemen met internet en bellen
  • Snelheid van het internet

Testresultaten per mobiele provider

In  2023 heeft de Consumentenbond haar onderzoek vernieuwd.  Voorheen werden de panelleden maandelijks ondervraagd, dat is eens per kwartaal geworden. En alle storingen tellen mee, ook die korter dan 15 minuten. 

In het vierde kwartaal van 2023 is de score van veel providers iets lager dan in het derde kwartaal. En Ben is van de eerste plaats verdreven door Simyo. Bijzonder, Simyo deelt die positie met Youfone. Youfone staat voor het eerst bovenaan. Ben is naar de vierde plek afgezakt. De klanten van zowel Simyo als Youfone zijn erg tevreden over de kwaliteit van mobiel bellen en internet. Er worden maar weinig storingen gemeld. De kwaliteit van de klantenservice wordt hoog gewaardeerd en klanten hebben weinig last van traag internet. En daarom scoren beide partijen 8.3 punten (vorig kwartaal was dat bij Ben 8.5 punten).

Klanten van Odido en Vodafone/Ziggo melden één of meer problemen met hun internetverbinding. Zo hebben ze het vaakst last van traag internet. Vandaar dat je ze onderaan ziet staan.

Beste mobiele provider

Provider Algemeen testoordeel
Q4 2023
Simyo / Youfone 8,3
Simpel 8,2
Ben 8,1
KPN 8,1
hollandsnieuwe 7,8
50+Mobiel 7,7
Vodafone/Ziggo 7,5
 Odido 7,2

Bron: De Consumentenbond

Conclusie

De resultaten liggen ongeveer even ver uit elkaar als in het afgelopen kwartaal. Het verschil tussen de nummer één en de laatste provider is 1.1 punt. De meeste providers scoren gelijk of iets lager, Odido gaat van een 7.4 naar een 7.2. De conclusie is toch dat alle providers gemiddeld een 'goed' behalen. En dat is natuurlijk goed nieuws voor bestaande en nieuwe klanten. Met de klanttevredenheid zit het bij alle providers dus snor, maar de prijzen verschillen wel degelijk. Ons advies luidt, zoals altijd, kijk of jij nog goed zit! 

Nieuw mobiel abonnement nodig?

Je kunt op basis van jouw eigen verbruik de mogelijkheden bekijken in onze vergelijker. Een abonnement dat bij jouw verbruik past, levert altijd voordeel op!


Geactualiseerd: donderdag 29 februari 2024

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Als sitemanager telecom ben ik verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Ik ben telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat ik bij de Bencom Group in dienst kwam heb ik van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor ben ik  inmiddels meer dan 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.