Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Consumentenbond geeft Robin Mobile hoogste cijfer

door Jeanet Woldring

Voor de tweede maand op rij krijgt Robin Mobile  een 9,2 van de Consumentenbond in een vergelijking van mobiele abonnementen. Daarmee laat de protestprovider de grote aanbieders van mobiele telefonie ver achter zich. Robin Mobile biedt voor een vast bedrag per maand echt onbeperkt bellen, sms'en en internetten.

Mobiele ProviderMonitor

De Consumentenbond test vanaf december 2011 mobiele providers en abonnementen. De Mobiele ProviderMonitor bestaat uit twee onderdelen: ervaringen van consumenten met hun provider én beoordelingen door de Consumentenbond van tarieven en voorwaarden van abonnementen. De onderdelen samen leiden tot rapportcijfers.

Het totaaloordeel is opgebouwd uit vier subonderdelen: algemene aspecten, bellen, sms en internet. Als er een voordeelbundel voor bellen, sms'en of internetten van toepassing is, dan weegt deze zwaarder mee in het totale testoordeel.

Testoordeel Robin Mobile

Uit de nieuwste testresultaten blijkt dat de protestprovider een 9,2 krijgt voor het abonnement Robin Mobile ECHT ONBEPERKT. Dat is hetzelfde eindcijfer als in september. Als algemeen cijfer geeft de bond een 10, voor bellen en sms een 9,9, terwijl internet met een 8,3 beoordeeld wordt. Het laagste cijfer (7) geldt voor de internetsnelheid. Opvallend is dat de grote mobiele aanbieders niet hoger dan de zesde en zevende plaats eindigen.

Protestprovider

Robin Mobile, die gebruik maakt van het KPN-netwerk, ging op 1 juni van dit jaar van start als 'protestprovider' om een vuist te maken tegen de gevestigde orde. Bij Robin Mobile kunnen klanten zonder contract of abonnement voor 39,95 euro per maand onbeperkt bellen, sms'en en mobiel internetten.

De Sim Only provider werkt niet met contracten en is maandelijks opzegbaar. Daarnaast werkt Robin Mobile niet met starttarieven of afronding van gesprekken op hele minuten omdat bij Robin Mobile voor een vast bedrag per maand onbeperkt gebruik gemaakt kan worden van een mobiele telefoon.

Robin Mobile lost met haar abonnement ook een ander punt op waar de Consumentenbond zich aan stoort. Zo is de grootte van de databundel bij veel providers afhankelijk van de afgenomen bel- en sms bundel en kan alleen een grote databundel afgenomen worden wanneer ook veel belminuten of sms berichten worden ingekocht. Bij veel providers zijn deze afzonderlijke bundels daarnaast vaak ook maar een maand houdbaar. Omdat Robin Mobile niet met bel-, sms- of internetbundels werkt, is ook de beperkte houdbaarheid van beltegoed en bundels geen discussiepunt.

Waardering kroon op het werk

Het goede nieuws komt volgens oprichter en eigenaar Wilfred Rottier niet helemaal als een verrassing: “Robin Mobile is de eerste en enige mobiele aanbieder die écht onbeperkt aanbiedt en volledig vanuit het perspectief van de consument is ontwikkeld en in de markt is gezet. Als je een product lanceert dat nieuw en transparant is en waar de markt op zit te wachten, dan wordt dit door zowel je klanten als de testende instanties direct gewaardeerd. Daar zijn wij blij mee en dit is de kroon op ons werk!”

Info en bestel Robin Mobile

Gepubliceerd: vrijdag 4 oktober 2013
Geactualiseerd: vrijdag 24 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie