De best beoordeelde mobiele providers

Je hebt een leuk mobiel abonnement gezien waarvan de prijs je aanspreekt: het biedt precies wat jij wilt. Maar wat zijn eigenlijk de ervaringen met deze provider? Je wilt bijvoorbeeld weten hoe het bereik en de dekking van het netwerk is. Of je bent benieuwd naar de klachtenafhandeling en de online dienstverlening. Op Bellen.com kun je deze aspecten lezen bij klantervaringen van mobiele providers. Wil je daarnaast weten wat een onafhankelijk panel van de Consumentenbond zegt over de mobiele providers? De panelleden rapporteren elk kwartaal hoe tevreden ze zijn over hun provider. Met die gegevens bepaalt de Consumentenbond wie de beste provider is.

bellen-beste-provider.jpg

Hoe worden de providers getest?

De Consumentenbond doet deze beoordeling op basis van zo'n 8000 panelleden. Zij beoordelen een aantal aspecten, zoals:

  • Ontvangst binnen of buiten
  • Bellen of internetten onderweg
  • Voorwaarden 
  • Administratieve problemen
  • Aantal storingen
  • Snelheid van het internet

Resultaten 

De resultaten van juli tot en met september 2017 laten zien dat Simyo als beste uit de bus komt. Simyo scoort op 10 van de 13 onderdelen het hoogst. Op de algemene voorwaarden scoort de telecomprovider niet het hoogst. De reden hiervoor is dat er afgerond wordt op volledige minuten en het tegoed maar een maand houdbaar is. Lees hier meer over in ons artikel: Afrekentrucs mobiele providers. Telecomreus KPN scoort een tweede plek met een gemiddelde van een 8,1. Ben, Ziggo en Hollandsnieuwe scoren het laagst. Dit heeft bij Hollandsnieuwe vooral te maken met het afrekenen op hele minuten en het beperkt houdbare tegoed. Daarnaast heeft Hollandsnieuwe relatief meer problemen gemeld met internetten en bellen. 

Bron: De Consumentenbond
Provider Algemeen testoordeel
simyo.gif 8,1
kpn.gif 8,0
t-mobile.gif 7,9
telfort.gif 7,8
simpel.gif 7,8
tele2 logo.gif 7,7
vodafone.gif 7,5
youfone.gif 7,4
ben.gif 7,4
ziggo.gif 7,2
hollandsnieuwe.gif 7,2

Conclusie

Uit bovenstaande beoordelingen kunnen we concluderen dat gemiddeld gezien alle providers een ruime voldoende behalen en het redelijk dicht bij elkaar zit. Overstappen? Kijk naar de prijs en het type abonnement. Daarnaast is de dekking van het netwerk belangrijk, want die is niet overal hetzelfde. Weten hoe de dekking in jouw buurt is? Bekijk daarvoor onze dekkingskaart

Geactualiseerd: 06-12-2017