Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Black Friday deals
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Beste mobiele provider uit de test

Consumentenbond - providertest wat is de beste mobiele providerAls je een nieuw abonnement wilt afsluiten voor mobiele telefonie wil je graag weten waar je aan toe bent. Wat zijn de ervaringen van andere klanten? Zijn de dekking en het bereik wel voldoende voor jouw eisen en is de klantenservice in orde?  Op Bellen.com vind je veel klantervaringen over de mobiele providers. De Consumentenbond vraagt ieder kwartaal een panel van 8000 leden naar hun ervaringen. In dit artikel lees je welke provider bij dit panel als beste uit de bus komt.

Hoe worden de providers getest?

De Consumentenbond doet deze beoordeling op basis van zo'n 8000 panelleden. Over elke provider geven tenminste 50 panelleden een oordeel. Zij beoordelen de providers op een aantal aspecten, zoals:

  • Ontvangst binnen of buiten
  • Bellen of internetten onderweg
  • Voorwaarden 
  • Administratieve problemen
  • Aantal problemen met internet en bellen
  • Snelheid van het internet

Resultaten

De providertest over het derde kwartaal toont weinig verrassende resultaten. In het  tweede kwartaal van 2022 nam Ben de koppositie van Simyo over. En nu is dat weer omgedraaid. Over de hele linie is de score gedaald. Hollandsnieuwe blijft nummer 3, Simpel staat weer op de vierde plaats. In het vorige kwartaal scoorde Ben nog een 8,9 en Simyo een 8,8. Dat is nu gedaald naar 8,5 voor Ben en 8,6 voor Simyo.

Onderaan zijn verschuivingen te melden, Vodafone/Ziggo staat weer op de laatste positie. Hekkensluiter van het vorige kwartaal, Youfone, is gestegen. Youfone scoorde toen ook een 8,3, nu is dat goed voor de zesde plek. Vodafone/Ziggo krijgt een 7,8. Alle aanbieders krijgen nog steeds een voldoende. Maar wel met lagere cijfers. Er werden meer problemen met mobiel internet gemeld, het gaat dan vooral over de snelheid.

Bron: De Consumentenbond

Provider Algemeen testoordeel
Simyo 8,6
Ben 8,5
hollandsnieuwe 8,4
Simpel  8,4
Tele2  8,3
Youfone   8,3 
KPN 8,2
T-Mobile 7,8
Vodafone/Ziggo  7,8

Conclusie

De resultaten liggen iets verder uit elkaar dan in het afgelopen kwartaal. Het verschil tussen de nummer één en de laatste provider was toen maar 0.5 rapportpunt. Dat is nu 0,8. De conclusie is dat alle providers gemiddeld een 'goed' behalen. Ondanks de iets lagere scores is dit toch goed nieuws voor bestaande en nieuwe klanten. Ons advies is, zoals altijd, kijk of jij nog goed zit. Met de klanttevredenheid zit het bij alle providers dus wel snor, maar de prijzen verschillen wel degelijk. Je kunt op basis van jouw eigen verbruik de mogelijkheden bekijken in onze vergelijker. Een abonnement dat bij jouw verbruik past, levert altijd voordeel op!


Geactualiseerd: woensdag 16 november 2022

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie