Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Beste mobiele provider uit de test

Consumentenbond - providertest wat is de beste mobiele providerAls je een nieuw abonnement wilt afsluiten voor mobiele telefonie wil je graag weten waar je aan toe bent. Wat zijn de ervaringen van andere klanten? Zijn de dekking en het bereik wel voldoende voor jouw eisen en is de klantenservice in orde?  Op Bellen.com vind je veel klantervaringen over de mobiele providers. De Consumentenbond vraagt ieder kwartaal een panel van 8000 leden naar hun ervaringen. In dit artikel lees je welke provider bij dit panel als beste uit de bus komt.

Hoe worden de providers getest?

De Consumentenbond doet deze beoordeling op basis van zo'n 8000 panelleden. Zij beoordelen de providers op een aantal aspecten, zoals:

  • Ontvangst binnen of buiten
  • Bellen of internetten onderweg
  • Voorwaarden 
  • Administratieve problemen
  • Aantal problemen met internet en bellen
  • Snelheid van het internet

Resultaten

De resultaten van het eerste kwartaal van 2022 zijn niet echt verrassend. Simyo blijft koploper, Simpel en Ben hebben stuivertje gewisseld, scoren uiteindelijk beide een 8.8. Onderaan is goed nieuws te melden, Vodafone/Ziggo is van een 7,3 naar een 8,2 gegaan. Daardoor staan alle aanbieders weer ver in de plus. En dat is mooi voor de consument.

Hollandsnieuwe heeft KPN van de vierde plek geduwd. Hollandsnieuwe is namelijk van een 8.1 naar een 8.7 gegaan, KPN van 8.5 naar 8.6. De middenmoot staat heel dicht bij elkaar, de onderlinge verschillen zijn erg klein. Het aantal gemelde problemen over service en dienstverlening is over het algemeen wederom gedaald. En minder mensen hebben last van traag internet. De telecomklas haalt droomresultaten, want met een 9,0 als hoogste score en een 8,2 is dat toch wel een heel goed rapport. De ondervraagde panelleden zijn gemiddeld heel erg tevreden over hun provider. 

Bron: De Consumentenbond

Provider Algemeen testoordeel
Simyo 9,0
Simpel  8,8
Ben 8,8 
hollandsnieuwe 8,7
KPN  8,6 
Youfone   8,6 
T-Mobile 8,5
Tele2 8,4 
Vodafone/Ziggo  8,2

Conclusie

De resultaten in de middenmoot liggen erg dicht bij elkaar. En ook het verschil tussen de nummer één (Simyo) en de laatste (Vodafone) is nog maar 0.8 rapportpunt. Dat was vorig kwartaal nog maar liefst 1.7 rapportpunt. Vodafone werd toen nog geplaagd door storingen, die zijn nu verholpen. De conclusie is dat alle providers gemiddeld een goed behalen. Goed nieuws voor de bestaande en nieuwe klanten. Ons advies blijft om te kijken of je nog goed zit. De klanttevredenheid zit dus wel snor, maar de prijzen verschillen wel degelijk. Je kunt op basis van jouw eigen verbruik de mogelijkheden bekijken in onze vergelijker. Een abonnement dat bij jouw verbruik past, levert altijd voordeel op!


Geactualiseerd: vrijdag 29 april 2022

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie