Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

De best beoordeelde mobiele providers

Geactualiseerd: 26-07-2019

de-beste-mobiele-provider.pngAls je een nieuw abonnement wilt afsluiten voor mobiele telefonie wil je graag weten waar je aan toe bent. Wat zijn de ervaringen van andere klanten? Zijn de dekking en het bereik wel voldoende voor jouw eisen en is de klantenservice in orde?  Op Bellen.com vind je veel klantervaringen over de mobiele providers. Naast deze ervaringen vraagt de Consumentenbond ieder kwartaal een panel van 8000 leden naar hun ervaringen. In dit artikel lees je welke provider bij dit panel als beste uit de bus komt.

Hoe worden de providers getest?

De Consumentenbond doet deze beoordeling op basis van zo'n 8000 panelleden. Zij beoordelen de providers op een aantal aspecten, zoals:

  • Ontvangst binnen of buiten
  • Bellen of internetten onderweg
  • Voorwaarden 
  • Administratieve problemen
  • Aantal problemen met internet en bellen
  • Snelheid van het internet

Resultaten 

De resultaten van april tot en met juni 2019 laten zien dat deze keer de budgetprovider Simpel als beste uit de bus komt met een 8,3. Het vorige kwartaal scoorde de provider een 8,5, maar op algemene tevredenheid scoort de provider zelfs een 9,1. Simyo komt dit kwartaal op een tweede plek met een 8,2, maar scoort op diezelfde algemene tevredenheid nog een tiende hoger dan de koploper. Youfone scoort het laagst met gemiddeld een 7,6. Ze behalen de laagste score op de voorwaarden en daarnaast hebben ze de meeste problemen met internet en de administratie. Je kunt bijvoorbeeld de bundel aanpassen, maar alleen naar boven toe. 

Bron: De Consumentenbond

Provider Algemeen testoordeel
Simpel 8,3
Simyo 8,2
KPN 8,1
hollandsnieuwe 8,1
Tele2 8,0
Ben 7,8
T-Mobile 7,9
Vodafone/Ziggo 7,7
Youfone  7,6

Conclusie

Uit bovenstaande beoordelingen kunnen we concluderen dat gemiddeld gezien alle providers een ruime voldoende behalen en het redelijk dicht bij elkaar zit. Overstappen? Kijk naar de prijs en het type abonnement. Daarnaast is de dekking van het netwerk belangrijk, want die is niet overal hetzelfde. Weten hoe de dekking in jouw buurt is? Bekijk daarvoor onze dekkingskaart

Navigatie