Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

De best beoordeelde mobiele providers

Consumentenbond - providertest wat is de beste mobiele providerAls je een nieuw abonnement wilt afsluiten voor mobiele telefonie wil je graag weten waar je aan toe bent. Wat zijn de ervaringen van andere klanten? Zijn de dekking en het bereik wel voldoende voor jouw eisen en is de klantenservice in orde?  Op Bellen.com vind je veel klantervaringen over de mobiele providers. De Consumentenbond vraagt ieder kwartaal een panel van 8000 leden naar hun ervaringen. In dit artikel lees je welke provider bij dit panel als beste uit de bus komt.

Hoe worden de providers getest?

De Consumentenbond doet deze beoordeling op basis van zo'n 8000 panelleden. Zij beoordelen de providers op een aantal aspecten, zoals:

  • Ontvangst binnen of buiten
  • Bellen of internetten onderweg
  • Voorwaarden 
  • Administratieve problemen
  • Aantal problemen met internet en bellen
  • Snelheid van het internet

Resultaten

De resultaten over tweedekwartaal van 2021 verschillen niet veel van die over het eerste kwartaal. Simyo scoort wederom een 9,1. De KPN dochter doet het eigenlijk altijd goed, maar nu dus al driekwartjaar een 9+. Daar kunnen de meeste scholieren (en andere telecompartijen) jaloers op zijn. Simpel krijgt nu een 8.7, vorige keer was dit nog een 8,9. Ondanks de hoge cijfers is de top 10 aardig door elkaar gehusseld. De klanten klagen (weer) minder over traag mobiel internet. Wel wordt er iets meer geklaagd over service en dienstverlening, daar komt die daling dan ook uit voort. Feit blijft dat alle partijen een 8 of hoger scoren. Dus zijn de ondervraagde klanten erg tevreden over hun aanbieders. 

Bron: De Consumentenbond

Provider Algemeen testoordeel
Simyo 9,1
hollandsnieuwe 8,7
Simpel  8,7
Ben 8,5
KPN 8,4
Tele2 8,3
Vodafone/Ziggo 8,3
T-Mobile 8,2
Telfort 8,2
Youfone  8,2

Conclusie

De beoordelingen laten zien dat alle providers gemiddeld een meer dan ruime voldoende behalen. De resultaten in de middenmoot liggen dicht bij elkaar. Het verschil tussen Simyo en Youfone is bijna één hele rapportpunt, dat is aanzienlijk. Maar omdat Youfone nog steeds een keurige 8.2 kan noteren is dit voor de meeste klanten niet echt problematisch. Zoals je verwacht blijft ons advies om te kijken of het loont om over te stappen. De klanttevredenheid zit wel goed, de prijzen verschillen wel enorm per partij. Zorg voor een abonnement dat bij jouw verbruik past, dat levert altijd voordeel op! Je kunt op basis van jouw eigen verbruik de mogelijkheden bekijken in onze vergelijker.


Gepubliceerd: vrijdag 24 maart 2017
Geactualiseerd: donderdag 22 juli 2021

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie