Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

De best beoordeelde mobiele providers

Geactualiseerd: 26-01-2021

de-beste-mobiele-provider.pngAls je een nieuw abonnement wilt afsluiten voor mobiele telefonie wil je graag weten waar je aan toe bent. Wat zijn de ervaringen van andere klanten? Zijn de dekking en het bereik wel voldoende voor jouw eisen en is de klantenservice in orde?  Op Bellen.com vind je veel klantervaringen over de mobiele providers. De Consumentenbond vraagt ieder kwartaal een panel van 8000 leden naar hun ervaringen. In dit artikel lees je welke provider bij dit panel als beste uit de bus komt.

Hoe worden de providers getest?

De Consumentenbond doet deze beoordeling op basis van zo'n 8000 panelleden. Zij beoordelen de providers op een aantal aspecten, zoals:

  • Ontvangst binnen of buiten
  • Bellen of internetten onderweg
  • Voorwaarden 
  • Administratieve problemen
  • Aantal problemen met internet en bellen
  • Snelheid van het internet

Resultaten 

Het laatste kwartaal van 2020 zorgt (wederom) voor een verrassing. Simyo scoort een 9,1. Dat rapportcijfer valt maar liefst 0,6 hoger uit dan het cijfer van het derde kwartaal. Simpel deelde toen de eerste plaats met Simyo, ze hadden beide een 8,5.  Nu scoort Simpel een 9,0. De resultaten van oktober tot en met december zijn voor alle partijen beter.  De klanten klagen vooral minder over traag mobiel internet.  Vorige keer glipten Vodafone, Ben en Tele2 net onder de 8, met een 7,9. Nu krijgen ze alle drie een 8+. En gelukkig hebben alle partijen een ruime voldoende. 

Bron: De Consumentenbond

Provider Algemeen testoordeel
Simyo 9,1
Simpel  9,0
hollandsnieuwe 8,9
Youfone  8,7
Ben 8,6
KPN 8,5
T-Mobile 8,5
Telfort 8,5
Vodafone/Ziggo 8,3
Tele2 8,2

Conclusie

De beoordelingen laten zien dat alle providers gemiddeld een ruime voldoende behalen en de resultaten dicht bij elkaar liggen. De gemiddelde beoordeling valt 0,6 hoger uit dan in het vorige kwartaal. Het is niet helemaal duidelijk waardoor dat komt. Het is wel gunstig voor iedereen.  Ons advies blijft om te kijken of het loont om over te stappen.  Om de tevredenheid hoef je het niet te laten, de prijzen zijn wel heel erg verschillend! Een abonnement dat bij jouw verbruik past levert voordeel op! Bekijk daarom de mogelijkheden op basis van jouw verbruik in onze vergelijker.

Navigatie