Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

De best beoordeelde mobiele providers

Je hebt een leuk mobiel abonnement gezien waarvan de prijs je aanspreekt: het biedt precies wat jij wilt. Maar wat zijn eigenlijk de ervaringen met deze provider? Je wilt bijvoorbeeld weten hoe het bereik en de dekking van het netwerk is. Of je bent benieuwd naar de klachtenafhandeling en de online dienstverlening. Op Bellen.com kun je deze aspecten lezen bij klantervaringen van mobiele providers. Wil je daarnaast weten wat een onafhankelijk panel van de Consumentenbond zegt over de mobiele providers? De panelleden rapporteren elk kwartaal hoe tevreden ze zijn over hun provider. Met die gegevens bepaalt de Consumentenbond wie de beste provider is.

Hoe worden de providers getest?

De Consumentenbond doet deze beoordeling op basis van zo'n 8000 panelleden. Zij beoordelen een aantal aspecten, zoals:

  • Ontvangst binnen of buiten
  • Bellen of internetten onderweg
  • Voorwaarden 
  • Administratieve problemen
  • Aantal storingen
  • Snelheid van het internet

Resultaten 

De resultaten van juli tot en met september 2018 laten zien dat deze keer niet Simyo als beste uit de bus komt, maar KPN met een 8,2. De klanten van KPN zijn tevreden, hebben minder last van langzaam internet en het aantal administratieve problemen is teruggedrongen. De afgelopen kwartalen scoorde Simyo de beste beoordeling, maar is nu van de troon gestoten doordat er meer problemen waren met onder andere het internet. Op de algemene voorwaarden scoort de telecomprovider nog steeds niet erg hoog. De reden hiervoor is dat er afgerond wordt op volledige minuten en het tegoed maar een maand houdbaar is. Lees hier meer over in ons artikel: Afrekentrucs mobiele providers. T-Mobile scoort een gedeelde tweede plek met Simpel met een gemiddelde van een 8,1. Vodafone/Ziggo, Ben en Youfone scoren het laagst. Dit heeft bij Youfone vooral te maken met hoge buitenbundelkosten en de afronding op een volledige minuut. 

Bron: De Consumentenbond

Provider Algemeen testoordeel
KPN 8,2
T-Mobile 8,1
Simpel 8,1
Simyo 8,0
Telfort  8,0
hollandsnieuwe 7,8
Tele2 7,8
Vodafone/Ziggo 7,6
Ben 7,6
Youfone 7,3

Conclusie

Uit bovenstaande beoordelingen kunnen we concluderen dat gemiddeld gezien alle providers een ruime voldoende behalen en het redelijk dicht bij elkaar zit. Overstappen? Kijk naar de prijs en het type abonnement. Daarnaast is de dekking van het netwerk belangrijk, want die is niet overal hetzelfde. Weten hoe de dekking in jouw buurt is? Bekijk daarvoor onze dekkingskaart

Geactualiseerd: 25-10-2018

Navigatie