Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

De best beoordeelde mobiele providers

Geactualiseerd: 17-04-2020

de-beste-mobiele-provider.pngAls je een nieuw abonnement wilt afsluiten voor mobiele telefonie wil je graag weten waar je aan toe bent. Wat zijn de ervaringen van andere klanten? Zijn de dekking en het bereik wel voldoende voor jouw eisen en is de klantenservice in orde?  Op Bellen.com vind je veel klantervaringen over de mobiele providers. Naast deze ervaringen vraagt de Consumentenbond ieder kwartaal een panel van 8000 leden naar hun ervaringen. In dit artikel lees je welke provider bij dit panel als beste uit de bus komt.

Hoe worden de providers getest?

De Consumentenbond doet deze beoordeling op basis van zo'n 8000 panelleden. Zij beoordelen de providers op een aantal aspecten, zoals:

  • Ontvangst binnen of buiten
  • Bellen of internetten onderweg
  • Voorwaarden 
  • Administratieve problemen
  • Aantal problemen met internet en bellen
  • Snelheid van het internet

Resultaten 

De resultaten van januari tot en met maart 2020 laten een verrassing zien! Simpel is bovenaan geëindigd. Simyo is op de tweede plaats terecht gekomen. Voor het eerst sinds 18 provideronderzoeken, best bijzonder. De algehele tevredenheid is over de hele linie wat gedaald. Had Simyo vorige keer nog een 8,6, dat is nu een 8,4 geworden.Telfort scoort deze keer het laagst met gemiddeld een 7,8. Dit zal aan de overgang naar KPN liggen, daar is niet iedereen tevreden over.

Bron: De Consumentenbond

Provider Algemeen testoordeel
Simpel 8,5
Simyo    8,4
hollandsnieuwe 8,3
Tele2  8,3
KPN  8,3
Youfone  8,2
Vodafone/Ziggo 8,1
T-Mobile 8,0
Ben 7,9
Telfort 7,8

Conclusie

Uit bovenstaande beoordelingen kunnen we concluderen dat gemiddeld gezien alle providers gemiddeld een ruime voldoende behalen en de resultaten dicht bij elkaar liggen. Overstappen? Kijk naar de prijs en het type abonnement. Daarnaast is de dekking van het netwerk belangrijk, want die is niet overal hetzelfde. Weten hoe de dekking in jouw buurt is? Bekijk daarvoor onze dekkingskaart

Navigatie