Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

De best beoordeelde mobiele providers

Geactualiseerd: 30-10-2019

de-beste-mobiele-provider.pngAls je een nieuw abonnement wilt afsluiten voor mobiele telefonie wil je graag weten waar je aan toe bent. Wat zijn de ervaringen van andere klanten? Zijn de dekking en het bereik wel voldoende voor jouw eisen en is de klantenservice in orde?  Op Bellen.com vind je veel klantervaringen over de mobiele providers. Naast deze ervaringen vraagt de Consumentenbond ieder kwartaal een panel van 8000 leden naar hun ervaringen. In dit artikel lees je welke provider bij dit panel als beste uit de bus komt.

Hoe worden de providers getest?

De Consumentenbond doet deze beoordeling op basis van zo'n 8000 panelleden. Zij beoordelen de providers op een aantal aspecten, zoals:

  • Ontvangst binnen of buiten
  • Bellen of internetten onderweg
  • Voorwaarden 
  • Administratieve problemen
  • Aantal problemen met internet en bellen
  • Snelheid van het internet

Resultaten 

De resultaten van juli tot en met september 2019 laten zien dat deze keer zowel KPN ens Simyo als beste uit de bus komen met een 8,3. Het vorige kwartaal scoorde KPN een 8,1 en Simyo een 8,2. Simpel, de winnaar van vorig kwartaal, komt nu op een vierde plek met een 8,1, maar scoort op algemene tevredenheid hoger dan koploper KPN. Youfone scoort het laagst met gemiddeld een 7,7. Dit is een tiende punt hoger dan vorig kwartaal. Ze behalen de laagste score op de voorwaarden en daarnaast hebben ze de meeste problemen met de administratie. In tegenstelling tot vorig kwartaal zijn er weinig problemen gemeld over traag internet. 

Bron: De Consumentenbond

Provider Algemeen testoordeel
KPN 8,3
Simyo 8,3
hollandsnieuwe 8,2
Simpel 8,1
Telfort 8,1
T-Mobile 8,1
Ben 8,0
Tele2 7,8
Vodafone/Ziggo 7,8
Youfone  7,7

   

Conclusie

Uit bovenstaande beoordelingen kunnen we concluderen dat gemiddeld gezien alle providers gemiddeld een ruime voldoende behalen en de resultaten dicht bij elkaar liggen. Overstappen? Kijk naar de prijs en het type abonnement. Daarnaast is de dekking van het netwerk belangrijk, want die is niet overal hetzelfde. Weten hoe de dekking in jouw buurt is? Bekijk daarvoor onze dekkingskaart

Navigatie