Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

De best beoordeelde mobiele providers

Geactualiseerd: 23-11-2020

de-beste-mobiele-provider.pngAls je een nieuw abonnement wilt afsluiten voor mobiele telefonie wil je graag weten waar je aan toe bent. Wat zijn de ervaringen van andere klanten? Zijn de dekking en het bereik wel voldoende voor jouw eisen en is de klantenservice in orde?  Op Bellen.com vind je veel klantervaringen over de mobiele providers. De Consumentenbond vraagt ieder kwartaal een panel van 8000 leden naar hun ervaringen. In dit artikel lees je welke provider bij dit panel als beste uit de bus komt.

Hoe worden de providers getest?

De Consumentenbond doet deze beoordeling op basis van zo'n 8000 panelleden. Zij beoordelen de providers op een aantal aspecten, zoals:

  • Ontvangst binnen of buiten
  • Bellen of internetten onderweg
  • Voorwaarden 
  • Administratieve problemen
  • Aantal problemen met internet en bellen
  • Snelheid van het internet

Resultaten 

De resultaten van juli tot en met september 2020 laten een verrassing zien. Simpel en Simyo eindigen samen op de eerste plaats! Beide partijen scoren een 8,5. Dat is heel netjes, maar ze komen van 8,8 (Simyo) en een 8.7 (Simpel). De daling is vooral te wijten aan klachten over (traag) internet. En dat lijkt ook de reden van de daling of het gelijk blijven van de resultaten bij de andere partijen. Was er in het tweede kwartaal nog een stijging te zien, nu dalen veel partijen een paar puntjes achter de komma. Alleen Youfone noteert een stijging, van 8,1 naar 8,2. Dat geldt niet voor Vodafone, Ben en Tele2, die glippen net onder de 8, ze scoren een 7,9. Gelukkig hebben alle partijen nog steeds een ruime voldoende.

Bron: De Consumentenbond

Provider Algemeen testoordeel
Simpel en Simyo 8,5
KPN  8,4
hollandsnieuwe 8,3
Telfort 8,3
T-Mobile 8,2
Youfone  8,2
Ben 7,9
Tele2 7,9
Vodafone/Ziggo 7,9

Conclusie

De beoordelingen laten zien dat alle providers gemiddeld een ruime voldoende behalen en de resultaten dicht bij elkaar liggen. Dat is voor alle klanten gunstig. Toch blijft het nuttig om te kijken of het loont om over te stappen. Want de prijzen zijn wel heel erg verschillend! Kijk naar de prijs en het type abonnement. Daarnaast is de dekking van het netwerk belangrijk, want die is niet overal hetzelfde. Weten hoe de dekking in jouw buurt is? Bekijk daarvoor onze dekkingskaart. En bekijk de mogelijkheden op basis van jouw verbruik in onze vergelijker.

Navigatie