Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

De best beoordeelde mobiele providers

Je hebt een leuk mobiel abonnement gezien waarvan de prijs je aanspreekt: het biedt precies wat jij wilt. Maar wat zijn eigenlijk de ervaringen met deze provider? Je wilt bijvoorbeeld weten hoe het bereik en de dekking van het netwerk is. Of je bent benieuwd naar de klachtenafhandeling en de online dienstverlening. Op Bellen.com kun je deze aspecten lezen bij klantervaringen van mobiele providers. Wil je daarnaast weten wat een onafhankelijk panel van de Consumentenbond zegt over de mobiele providers? De panelleden rapporteren elk kwartaal hoe tevreden ze zijn over hun provider. Met die gegevens bepaalt de Consumentenbond wie de beste provider is.

Hoe worden de providers getest?

De Consumentenbond doet deze beoordeling op basis van zo'n 8000 panelleden. Zij beoordelen een aantal aspecten, zoals:

  • Ontvangst binnen of buiten
  • Bellen of internetten onderweg
  • Voorwaarden 
  • Administratieve problemen
  • Aantal problemen met internet en bellen
  • Snelheid van het internet

Resultaten 

De resultaten van januari tot en met maart 2019 laten zien dat deze keer de budgetprovider Simpel als beste uit de bus komt met een 8,5. Het vorige kwartaal scoorde de provider een 8,2, maar inmiddels worden er minder administratieve problemen gemeld en minder problemen met het internet. Simyo komt dit kwartaal op een tweede plek met precies dezelfde score als de voorgaande periode. Youfone scoort het laagst met gemiddeld een 7,7. Ze behalen de laagste score op de voorwaarden en daarnaast hebben ze de meeste problemen met internet en de administratie. Je kunt bijvoorbeeld de bundel aanpassen, maar alleen naar boven toe. 

Bron: De Consumentenbond

Provider Algemeen testoordeel
Simpel 8,5
Simyo 8,4
KPN 8,3
hollandsnieuwe 8,2
Tele2 8,2
Telfort  8,2
Ben 8,2
T-Mobile 8,0
Vodafone/Ziggo 7,8
Youfone  7,7

Conclusie

Uit bovenstaande beoordelingen kunnen we concluderen dat gemiddeld gezien alle providers een ruime voldoende behalen en het redelijk dicht bij elkaar zit. Overstappen? Kijk naar de prijs en het type abonnement. Daarnaast is de dekking van het netwerk belangrijk, want die is niet overal hetzelfde. Weten hoe de dekking in jouw buurt is? Bekijk daarvoor onze dekkingskaart

Geactualiseerd: 25-04-2019

Navigatie