Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Beste mobiele provider uit de test

Consumentenbond - providertest wat is de beste mobiele providerAls je een nieuw abonnement wilt afsluiten voor mobiele telefonie wil je graag weten waar je aan toe bent. Wat zijn de ervaringen van andere klanten? Is de dekking en het bereik wel voldoende voor jouw eisen en is de klantenservice in orde?  Op Bellen.com vind je veel klantervaringen over de mobiele providers. De Consumentenbond vraagt ieder kwartaal een panel van 8000 leden naar hun ervaringen. In dit artikel lees je welke provider bij dit panel als beste uit de bus komt.

Hoe worden de providers getest?

De Consumentenbond doet deze beoordeling op basis van zo'n 8000 panelleden. Over elke provider geven tenminste 50 panelleden een oordeel. Zij beoordelen de providers op een aantal aspecten, zoals:

  • Ontvangst binnen of buiten
  • Bellen of internetten onderweg
  • Voorwaarden 
  • Administratieve problemen
  • Aantal problemen met internet en bellen
  • Snelheid van het internet

Resultaten

De providertest over het vierde kwartaal toont weinig verrassende resultaten. Net als in het derde kwartaal van 2022 heeft  Simyo de koppositie. De klanten van Simyo geven hoge scores voor hun internetverbinding. Er worden weinig storingen gemeld. Ook hebben klanten weinig last van traag internet.

Over de hele linie is de score wat gestegen. Simpel stijgt naar de tweede plek, Ben daalt naar drie. Simyo had een 8,6, dit is gestegen naar 8,9.  Nieuw in het overzicht is Lebara, er zijn nu genoeg panelleden klant bij deze provider om een oordeel te kunnen geven. Lebara staat meteen in de middenmoot met een 8,6.

Onderaan zijn verschuivingen te melden, T-Mobile is nu de hekkensluiter in plaats van Vodafone/Ziggo. Maar wel met een betere score dan vorig kwartaal, Beide partijen hadden toen een 7,8, T-Mobile scoort nu een 8,1, Vodafone/Ziggo een 8,2. Het aantal meldingen over problemen met mobiel internet is afgenomen.

Bron: De Consumentenbond

Provider Algemeen testoordeel
Q4 2022
Algemeen testoordeel
Q3 2022
Simyo 8,9 8,6
Simpel  8,8 8,4
Ben 8,7 8,5
hollandsnieuwe 8,7 8,4
Lebara 8,6 n.v.t.
Youfone 8,6 8,3
Tele2    8,4  8,3
KPN 8,3 8,2
Vodafone/Ziggo 8,2 7,8
 T-Mobile 8,1 7,8

Conclusie

De resultaten liggen even dicht bij elkaar dan in het afgelopen kwartaal. Het verschil tussen de nummer één en de laatste provider is weer 0,8. Maar alle partijen scoren iets beter en de conclusie is dat alle providers gemiddeld een 'goed' behalen. Goed nieuws voor bestaande en nieuwe klanten. Ons advies luidt, zoals altijd, kijk of jij nog goed zit. Met de klanttevredenheid zit het bij alle providers dus wel snor, maar de prijzen verschillen wel degelijk. Je kunt op basis van jouw eigen verbruik de mogelijkheden bekijken in onze vergelijker. Een abonnement dat bij jouw verbruik past, levert altijd voordeel op!


Geactualiseerd: woensdag 25 januari 2023

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie