Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

De best beoordeelde mobiele providers

Consumentenbond - providertest wat is de beste mobiele providerAls je een nieuw abonnement wilt afsluiten voor mobiele telefonie wil je graag weten waar je aan toe bent. Wat zijn de ervaringen van andere klanten? Zijn de dekking en het bereik wel voldoende voor jouw eisen en is de klantenservice in orde?  Op Bellen.com vind je veel klantervaringen over de mobiele providers. De Consumentenbond vraagt ieder kwartaal een panel van 8000 leden naar hun ervaringen. In dit artikel lees je welke provider bij dit panel als beste uit de bus komt.

Hoe worden de providers getest?

De Consumentenbond doet deze beoordeling op basis van zo'n 8000 panelleden. Zij beoordelen de providers op een aantal aspecten, zoals:

  • Ontvangst binnen of buiten
  • Bellen of internetten onderweg
  • Voorwaarden 
  • Administratieve problemen
  • Aantal problemen met internet en bellen
  • Snelheid van het internet

Resultaten

De resultaten over het derde kwartaal van 2021 verschillen behoorlijk ten opzichte van die over de eerste twee kwartalen. Simyo staat nog steeds bovenaan met een score van 8,9 (vorige keer een 9,1). De KPN dochter doet het eigenlijk altijd goed, maar gaat nu voor het eerst sinds lange tijd onder de 9. Een 8,9 is nog steeds een keurige score natuurlijk, daar kun je mee thuiskomen. Simpel krijgt nu een 8.4, vorige keer was dit nog een 8,7 en deelt de tweede plaats met Ben, KPN en Youfone. Hollandsnieuwe krijgt een 8,2 (was 8,7). Bij vrijwel alle partijen is de score gedaald. Het aantal gemelde problemen over service en dienstverlening is gelijk gebleven. Maar het aantal meldingen over problemen met bellen is gestegen. Vooral bij hollandsnieuwe, dat is de grootste reden voor de daling. Ook wordt er nog steeds geklaagd over traag mobiel internet. Tele2 heeft de laagste score met een 8, dat is natuurlijk nog steeds een ruime voldoende. De ondervraagde panelleden zijn dus gemiddeld erg tevreden over hun provider. 

Bron: De Consumentenbond

Provider Algemeen testoordeel
Simyo 8,9 
Ben  8,4
KPN 8,4 
Simpel  8,4 
Youfone   8,4 
Telfort (opgegaan in KPN) 8,3
hollandsnieuwe 8,2 
Vodafone/Ziggo 8,2
T-Mobile 8,1 
Tele2 8,0 

Conclusie

De resultaten in de middenmoot liggen erg dicht bij elkaar. Het verschil tussen Simyo en Tele2 is wel 0,9 rapportpunt, dat is behoorlijk wat. De 8,0 van Tele2 misstaat natuurlijk op geen enkel rapport. De conclusie is dat alle providers gemiddeld een ruime voldoende behalen. Goed nieuws voor de klanten. Ons advies blijft om te kijken of je nog goed zit. De klanttevredenheid zit wel snor, maar de prijzen verschillen wel degelijk. Je kunt op basis van jouw eigen verbruik de mogelijkheden bekijken in onze vergelijker. Een abonnement dat bij jouw verbruik past, levert altijd voordeel op!


Gepubliceerd: vrijdag 24 maart 2017
Geactualiseerd: woensdag 3 november 2021

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie