Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

F1 race tegen Vodafone's mobiele datanetwerk

door Jeanet Woldring

Vodafone heeft Vodafone McLaren Mercedes Formule 1 coureur Lewis Hamilton uitgedaagd om tegen het datanetwerk van Vodafone te racen.

Op maandag 13 september zal Lewis Hamilton op Schiphol de strijd aangaan. De race gaat tussen het mobiele datanetwerk van Vodafone en in totaal 28.800 Facebook gebruikers. Zij kunnen zich inschrijven om deel te nemen aan de race door hun profielfoto te uploaden op een virtuele F1 wagen. De downloadtijd die het netwerk van Vodafone nodig heeft om de virtuele F1 wagen met deze duizenden profielfoto’s te vullen, is de tijd die Lewis Hamilton moet verslaan in zijn Formule 1 wagen. De deelnemers kunnen de race op 13 september via een livestream op Facebook volgen.

Snelheidsupgrade
Door de snelheidsupgrade naar 28.8 Mbps die Vodafone op 21 juni aankondigde, kunnen meer gebruikers dan voorheen tegelijkertijd gebruik maken van hogere snelheden. Nu is het al mogelijk om in (delen van) Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag met een theoretische maximale snelheid van 28.8 Mbps, mobiel te internetten. Dit is 2 keer zo snel als de momenteel beschikbare maximale theoretische snelheid op de Nederlandse markt. 

28.8 Mbps is de maximaal haalbare theoretische snelheid. De daadwerkelijk ervaren snelheid voor gebruikers is echter sterk afhankelijk van de locatie en omgevingsfactoren. Zo is dekking en snelheid buiten meestal beter dan binnen in een kantoorgebouw, de trein of de auto. Daarnaast kan het type modem of het aantal gelijktijdige gebruikers de snelheid beïnvloeden.

 

Gepubliceerd: donderdag 26 augustus 2010
Geactualiseerd: dinsdag 16 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie