Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Beter bereik op het Zeeuwse strand

1 reactie

phone-beach.jpgGa je lekker een dagje naar de Zeeuwse kust? Vodafone klanten worden niet meer op onnodig hoge kosten gejaagd. Ook is het alarmnummer 112 beter bereikbaar voor klanten van alle providers.

Mini-zendmasten voor betere mobiele dekking

Op de stranden van Walcheren en Noord-Beverland zijn op 25 locaties 100 small cells geïnstalleerd. Dit heeft Vodafone de afgelopen weken gedaan, samen met VolkerWessels Telecom. Dit geeft Vodafone-klanten betere 3G- en 4G dekking. Door de betere dekking gaan smartphones niet meer ongewenst overschakelen naar een Belgisch netwerk. Ook is het alarmnummer 112 beter bereikbaar voor klanten van alle providers.  

Belgische providers sterker signaal

De reguliere zendmasten op het land kunnen door de hoge duinen geen of weinig bereik bieden. Het signaal van de Belgische providers kan daarentegen makkelijk over het water de Zeeuwse kust bereiken. Smartphones pakken het Belgische signaal dan eerder op. Vanwege beschermd natuurgebied kunnen er geen reguliere zendmasten op het strand worden geplaatst. Small cells zijn compact en licht maar bieden weinig zendvermogen. Hierdoor is het een geschikte oplossing voor de dekking op het strand. De smartphone zal dan met het Nederlandse Vodafone netwerk blijven verbinden en geen gebruik maken van roaming.

Reacties (1)

Geplaatst door: Apollo ()

Nu is het ook aan Vodafone om de databundels écht te verhogen voor zowel bestaande als nieuwe klanten. Dit hebben de andere 2 providers met eigen netwerk allang gedaan.... Dan kunnen we écht gaan internetten 😀😡

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie