Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

5,6 miljoen 4G-abonnees voor Vodafone, T-Mobile en KPN

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Providers KPN, Vodafone en T-Mobile hebben samen ruim 5,6 miljoen 4G-abonnees. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper. De teller staat bij KPN op ruim 3 miljoen gebruikers. Vodafone heeft 1,4 miljoen 4G-klanten en T-Mobile zit op 1,21 miljoen. Van Tele2 zijn nog geen cijfers bekend, eind maart verwacht deze provider landelijke dekking te hebben.

De afgelopen maanden zijn er veel 4G-gebruikers bijgekomen. Eind maart 2015 werden er nog ruim 4,2 miljoen 4G-klanten geteld bij de drie grote aanbieders. Vodafone had eind maart 1,2 miljoen gebruikers en T-Mobile destijds één 1 miljoen. KPN had toen nog circa 2 miljoen 4G-klanten, wat nu gegroeid is met 1 miljoen.

Uitrol Tele2 4G-netwerk

Van Tele2 zijn geen cijfers over 4G-abonnees bekend. De operator telde aan het eind van het tweede kwartaal 841.000 mobiele klanten. Het is niet bekend hoeveel hiervan ook een data-abonnement hebben. De provider verwacht in maart 2016 de uitrol van 4G te hebben afgerond. In april is Tele2 gestart met het overzetten van zijn abonnees naar het eigen 4G-netwerk. Eind juli liet Tele2 weten vanwege technische redenen vertraging te hebben opgelopen met de migratie van klanten naar het 4G-netwerk. Het bedrijf streeft ernaar om het dataverbruik van klanten al zo veel mogelijk over het eigen netwerk te leiden. Hierdoor hoeft het ook minder te betalen aan T-Mobile voor het gebruik maken van diens netwerk.  Wel wordt er door de twee providers samengewerkt bij het plaatsen van antenne-installaties voor hun 4G-netwerken.

4G+

KPN en Vodafone hebben hun 4G-netwerk al volledig uitgerold. Sinds deze maand biedt Vodafone alle 4G-klanten altijd de maximaal beschikbare 4G-snelheid. Deze snelheden kunnen oplopen tot 75 Mbps (praktische downloadsnelheid 10-25 Mbps). Beide providers zijn bezig met het uitrollen van 4G+ in een aantal gebieden. T-Mobile streeft eind oktober naar 95 procent populatiedekking en start in november met een 4G+-pilot voor snelheden tot 225 Mbps. Dat gaat gebeuren op een aantal ‘nog nader te bepalen locaties’. Wanneer de test succesvol is afgerond, zal de provider 4G+ door heel Nederland gaan uitrollen.

Bekijk de 4G-dekkingskaart

Geactualiseerd: vrijdag 16 juni 2023

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.