Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vergelijking nummerinfo: van gratis tot € 1,30

2 reacties

U zult de afgelopen weken vast en zeker wel een reclamespotje gezien of gehoord hebben van nummerinformatiediensten 1850 of 1888. Deze nummers zijn ontstaan omdat het nummer 118 per 1 april moest stoppen. Dit als gevolg van een besluit van het Ministerie van Economische Zaken dat vond dat er concurrentie moest komen in deze markt waarin jaarlijks enkele tientallen miljoen euro's omgaan.

Tariefvergelijking
Om de vele vragen en onduidelijkheden over informatienummers uit de wereld te helpen, kunt u terecht op Bellen.com. Via deze link komt u op een pagina waar u onder andere een overzicht van de aanbieders, een tariefvergelijking en achtergrondinformatie kunt vinden.

Gratis nummerinformatie
Qua tarieven is het verschil tussen de aanbieders overigens niet zo groot. Nagenoeg iedere aanbieder rekent € 1,30 per gesprek. Het nummer 1820 is hierop een grote uitzondering. Dit is namelijk een gratis nummer. De inkomsten van 1820 moeten voortkomen uit reclame die u tijdens het gesprek kunt horen. 

Reacties (2)

Geplaatst door: florisz ()

Op mijn vodafone GSM rekening staat 3x een ander bedrag voor 3 verschillende gesprekken naar de 1850 info... Lekker duidelijk. Varierend van 1,30eur tot 1,44(ex btw) per keer.
De korst gebelde is t duurst!!!

lange leve de kosten inzichtelijkheid van mobiel bellen....

Geplaatst door: E.P. van Westen ()

Een vriendin van mij die op zo`n nr. infocetrum werkt, vertelde me dat ze naast de é 1,30 die ze per gesprek ontvangen, ook nog moeten proberen om het gesprek zo kort mogelijk te houden. Want 60 gesprekken per uur levert dat bedrijf dan al é 78,00 op.
Stellletje geldwolven!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie