Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile activeert bellen via wifi voor alle abonnees

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

t-mobile-bellen-via-wifi.PNGT-Mobile verwacht dat binnenkort alle abonnees gebruik kunnen maken van bellen via wifi. Klanten worden hierover geïnformeerd. Een jaar geleden begon de provider met het aanbieden van bellen via wifi voor Go abonnementen.

Bellen via wifi

Andere providers bieden bellen via wifi al enige jaren aan. Zo startte KPN in 2018 met bellen via wifi, in hetzelfde jaar begon Tele2. Bellen via wifi maakt het mogelijk om te bellen als het mobiele netwerk geen of slecht bereik heeft. Het signaal gaat via het wifi-netwerk naar het netwerk van de provider. Zodra je telefoon merkt dat het 4G-signaal van het T-Mobile netwerk minder sterk is dan het wifi-netwerk waarmee je verbonden bent, zal je gesprek automatisch over worden genomen, en andersom.

Vooral oplossing voor binnenshuis

Het is vooral een oplossing voor binnenshuis, waar het bereik vaak minder is dan buiten. Bellen via wifi werkt in principe op ieder wifi-netwerk in Nederland en stelt geen hoge eisen aan de snelheid van je wifi-verbinding. Wel is het belangrijk dat het signaal sterk genoeg is om met wifi verbonden te blijven. T-Mobile raadt aan om het thuis of op kantoor gewoon even uit te proberen. Houd er rekening mee dat -indien je gebruik wilt maken van bellen via wifi- de smartphone verbonden moet zijn met een Nederlands IP-adres. Met prepaid is het niet mogelijk om gebruik te maken van bellen via wifi.

Hoe schakel je bellen via wifi in?

Het instellen op Android gaat als volgt: ga naar de bel-app (groene knop) en kies de optie ‘Instellingen’ via het lokale menu. Schakel daar de optie Bellen via wifi in. Instellen op iOS:
ga naar Instellingen > Mobiel netwerk. Schakel daar de optie ‘Bellen via wifi’ in.

Benieuwd welke providers bellen via wifi aanbieden en wat het kost? Lees meer over bellen via wifi

Geactualiseerd: vrijdag 3 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie