Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile activeert bellen via wifi voor alle abonnees

door Jeanet Woldring

t-mobile-bellen-via-wifi.PNGT-Mobile verwacht dat binnenkort alle abonnees gebruik kunnen maken van bellen via wifi. Klanten worden hierover geïnformeerd. Een jaar geleden begon de provider met het aanbieden van bellen via wifi voor Go abonnementen.

Bellen via wifi

Andere providers bieden bellen via wifi al enige jaren aan. Zo startte KPN in 2018 met bellen via wifi, in hetzelfde jaar begon Tele2. Bellen via wifi maakt het mogelijk om te bellen als het mobiele netwerk geen of slecht bereik heeft. Het signaal gaat via het wifi-netwerk naar het netwerk van de provider. Zodra je telefoon merkt dat het 4G-signaal van het T-Mobile netwerk minder sterk is dan het wifi-netwerk waarmee je verbonden bent, zal je gesprek automatisch over worden genomen, en andersom.

Vooral oplossing voor binnenshuis

Het is vooral een oplossing voor binnenshuis, waar het bereik vaak minder is dan buiten. Bellen via wifi werkt in principe op ieder wifi-netwerk in Nederland en stelt geen hoge eisen aan de snelheid van je wifi-verbinding. Wel is het belangrijk dat het signaal sterk genoeg is om met wifi verbonden te blijven. T-Mobile raadt aan om het thuis of op kantoor gewoon even uit te proberen. Houd er rekening mee dat -indien je gebruik wilt maken van bellen via wifi- de smartphone verbonden moet zijn met een Nederlands IP-adres. Met prepaid is het niet mogelijk om gebruik te maken van bellen via wifi.

Hoe schakel je bellen via wifi in?

Het instellen op Android gaat als volgt: ga naar de bel-app (groene knop) en kies de optie ‘Instellingen’ via het lokale menu. Schakel daar de optie Bellen via wifi in. Instellen op iOS:
ga naar Instellingen > Mobiel netwerk. Schakel daar de optie ‘Bellen via wifi’ in.

Benieuwd welke providers bellen via wifi aanbieden en wat het kost? Lees meer over bellen via wifi

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie