Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Tele2 activeert bellen via wifi

door Jeanet Woldring

tele2-bellen-met-wifi-0.PNGOm ervoor te zorgen dat je zowel onderweg als binnen goed bereikbaar bent, introduceert Tele2 als één van de eerste providers in Nederland bellen via wifi. Daardoor kun je zelfs op plekken met een slechte indoor dekking bellen en gebeld worden. Vodafone biedt die mogelijkheid al langer, KPN en T-Mobile nog niet. 

Tele2 heeft wifi bellen geactiveerd in haar netwerk. Dankzij deze technologie (VoWifi =Voice over Wifi) kan een geschikte smartphone naadloos overschakelen tussen het mobiele netwerk en beschikbare wifi netwerken op het moment dat het bereik van het mobiele netwerk niet toereikend is. Op die manier vallen telefoongesprekken niet meer weg en is een klant van Tele2 altijd bereikbaar. 

Wat is bellen via wifi (VoWifi)?

wifi-bellen-tele2.PNGBellen via wifi betekent dat je gebruik maakt van wifi om verbinding te maken, in plaats van via het 3G of 4G netwerk. Handig bijvoorbeeld wanneer er binnenshuis geen mobiel netwerk van Tele2 beschikbaar is. Bijvoorbeeld in goed geisoleerde huizen. Wifi bellen zorgt dan voor betere bereikbaarheid en een stabielere verbinding.

Toestel geschikt?

Gebruikers van onder andere de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+, Samsung Galaxy A3, Galaxy A5, Galaxy A8 en alle recente iPhone modellen kunnen gebruikmaken van wifi bellen. De optie is in de telefoon aan- en uit te zetten. Hieronder zie je hoe je wifi bellen inschakelt op een Samsung telefoon of iPhone.

wifi-bellen-inschakelen.PNG

Wat kost bellen via wifi?

Voor bellen via wifi betaal je niets extra’s. Een telefoongesprek wordt op dezelfde manier uit je belbundel afgerekend als een mobiel gesprek (er wordt ook geen datagebruik in rekening gebracht). Ook de kosten voor het bellen naar het buitenland veranderen niet door het gebruik van bellen via wifi. Het blijft een ‘normaal’ telefoongesprek dat via een kleine omweg, via het netwerk van Tele2, wordt afgehandeld.

Kun je met elke wifi-verbinding bellen via wifi?

Bellen via wifi werkt in principe op ieder wifi-netwerk in Nederland en stelt geen hoge eisen aan de snelheid van je wifi-verbinding. Wel is het belangrijk dat het signaal sterk genoeg is om met wifi verbonden te blijven. Het beste is om het thuis gewoon even uit te proberen, adviseert Tele2. Het is niet mogelijk om in het buitenland gebruik te maken van bellen via wifi.

Nederland beste mobiele netwerken ter wereld

Onze netwerken behoren qua dekking en snelheid tot de beste ter wereld. Dat blijkt keer op keer uit onafhankelijk onderzoek. Toch kan het mobiele bereik soms wegvallen door bijvoorbeeld dikke betonnen muren op kantoor of thuis. Zulke muren blokkeren het signaal. Ook zorgt de steeds betere isolatie in huis en op kantoor dat het mobiele bereik binnen wordt beperkt. Op diverse plekken ervaren mensen dan ook nog steeds dekkingsproblemen, vooral binnenshuis of binnen kantoorpanden. Vandaar dat Tele2 bellen via wifi heeft geactiveerd.

Bekijk alle mobiele Tele2 abonnementen in de Bellen.com vergelijker

Gepubliceerd: woensdag 2 mei 2018

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie