Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile activeert ook bellen via 4G en wifi

door Jeanet Woldring

bellen-via-wifi-t-mobile-2019.PNGT-Mobile is begonnen met het aanbieden van bellen via 4G en wifi. Tot nu toe had de provider alleen tests gedaan. Alle klanten met een geschikt abonnement en toestel kunnen beide functies in de loop van het najaar gebruiken.

Hiermee is T-Mobile de laatste grote provider die met bellen via 4G en wifi komt. KPN en Vodafone begonnen in 2016 al met het aanbieden van bellen via 4G. In 2018 startte KPN met bellen via wifi, in hetzelfde jaar begon Tele2. 

Beter geluid en bereikbaarheid

Bellen via 4G maakt een gelijktijdige spraak- en dataverbinding mogelijk en biedt daarnaast betere geluidskwaliteit. Ook de bereikbaarheid is beter: 4G kan dieper in gebouwen doordringen. Tot slot komt de verbinding sneller tot stand. Bellen via wifi maakt het mogelijk om te bellen als het mobiele netwerk geen of slecht bereik heeft. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een wifi netwerk om verbinding te maken met T-Mobile.

Eerst klanten met een Go-abonnement

T-Mobile begint met bellen via 4G voor klanten met een recent Go-abonnement. Naar verwachting zullen zowel Go als alle overige particuliere abonnementen in het najaar gebruik kunnen maken van zowel bellen via 4G als bellen via wifi. 

Niet voor alle telefoons

Bellen via 4G en wifi kan nog niet met alle smartphones. Momenteel is het alleen mogelijk met iPhones sinds de 5S (2013), de meeste recente Samsung-toestellen, de Huawei P30-serie, de Moto G7 Plus, de Oppo Reno, de Nokia 7.1 en Nokia 9 Pureview en de Sony Xperia 1.

Wat kost bellen via 4G of wifi?

Als je belt via 4G of wifi, gaat dit net zoals bij het normale bellen gewoon van je belminuten af.

Lees meer:  Bellen via 4G en Bellen via Wifi

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie