Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile activeert ook bellen via 4G en wifi

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

bellen-via-wifi-t-mobile-2019.PNGT-Mobile is begonnen met het aanbieden van bellen via 4G en wifi. Tot nu toe had de provider alleen tests gedaan. Alle klanten met een geschikt abonnement en toestel kunnen beide functies in de loop van het najaar gebruiken.

Hiermee is T-Mobile de laatste grote provider die met bellen via 4G en wifi komt. KPN en Vodafone begonnen in 2016 al met het aanbieden van bellen via 4G. In 2018 startte KPN met bellen via wifi, in hetzelfde jaar begon Tele2. 

Beter geluid en bereikbaarheid

Bellen via 4G maakt een gelijktijdige spraak- en dataverbinding mogelijk en biedt daarnaast betere geluidskwaliteit. Ook de bereikbaarheid is beter: 4G kan dieper in gebouwen doordringen. Tot slot komt de verbinding sneller tot stand. Bellen via wifi maakt het mogelijk om te bellen als het mobiele netwerk geen of slecht bereik heeft. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een wifi netwerk om verbinding te maken met T-Mobile.

Eerst klanten met een Go-abonnement

T-Mobile begint met bellen via 4G voor klanten met een recent Go-abonnement. Naar verwachting zullen zowel Go als alle overige particuliere abonnementen in het najaar gebruik kunnen maken van zowel bellen via 4G als bellen via wifi. 

Niet voor alle telefoons

Bellen via 4G en wifi kan nog niet met alle smartphones. Momenteel is het alleen mogelijk met iPhones sinds de 5S (2013), de meeste recente Samsung-toestellen, de Huawei P30-serie, de Moto G7 Plus, de Oppo Reno, de Nokia 7.1 en Nokia 9 Pureview en de Sony Xperia 1.

Wat kost bellen via 4G of wifi?

Als je belt via 4G of wifi, gaat dit net zoals bij het normale bellen gewoon van je belminuten af.

Lees meer:  Bellen via 4G en Bellen via Wifi

Geactualiseerd: dinsdag 28 mei 2019

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.