Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

KPN introduceert mobiel over wifi

door Marit Veldkamp

Zit je bij KPN? Dan kun je nu ook bellen via wifi. Eerder werkte dat ook al met Vodafone en Tele2, maar nu ook bij KPN. Vandaag introduceert KPN mobiel bellen en sms’en over wifi, als aanvulling op bellen via 4G (VoLTE). Hierdoor ben je bereikbaar op plekken waar het mobiele netwerk moeilijk doordringt, zoals goed geïsoleerde huizen en kantoorgebouwen.

Mobiel via wifi: bellen en sms’en via je internetverbinding

Wanneer het mobiele signaal onvoldoende is en er in de buurt wél een wifi-netwerk aanwezig is, schakelt het mobiele toestel automatisch over op wifi. Zo kun je blijven bellen en sms’en zonder dat de verbinding verbreekt of vertraagt. Zodra het mobiele signaal weer voldoende aanwezig is, schakelt het toestel automatisch weer terug naar het mobiele netwerk. Volgens KPN is de kwaliteit van bellen en sms’en via wifi afhankelijk van de kwaliteit en sterkte van het wifi-signaal.

Uitgebreid getest

KPN geeft aan dat ‘Mobiel via wifi’ de afgelopen tijd uitgebreid is getest in samenwerking met Samsung. Vanaf vandaag is deze oplossing beschikbaar voor klanten die al gebruikmaken van 4G Bellen (VoLTE) en beschikken over een Samsung smartphone met de juiste software-update. De provider verwacht medio november ook ondersteuning voor iOS 12.1, voor de iPhone 6 en hoger.

Update 1-11-2018: Zorg er wel voor dat je eerst iOS 12.1 geïnstalleerd hebt. Heb je dat gedaan, dan kan je wifi bellen inschakelen. Dit doe je in de Instellingen-app via Telefoon > Bellen via wifi. Hou er rekening mee dat deze functie niet werkt als je in het buitenland bent. Je belminuten gaan gewoon van je KPN-bundel af, dus dat betekent niet dat je ineens onbeperkt kan bellen en sms’en als je de functie gebruikt. Het wifi-netwerk wordt alleen gebruikt om de verbinding met de andere persoon en het KPN-netwerk te maken. 

Bellen via wifi iPhone

Bellen via wifi Samsung

Lees ook:
Tele2 activeert bellen via wifi (mei 2018)
Vodafone en KPN kondigen bellen via wifi aan (2016)

Gepubliceerd: dinsdag 30 oktober 2018
Geactualiseerd: woensdag 25 maart 2020

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie