Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nummerinformatiediensten gewaarschuwd door OPTA

door Jeanet Woldring

Maar liefst 27 nummerinformatiediensten (18xy en 0900-nummers). zijn gewaarschuwd door de Opta. Er blijken veel klachten te zijn binnengekomen bij ConsuWijzer over het niet naleven van de regels.

Daarom heeft de toezichthouder onderzoek gedaan, waaruit blijkt dat er het nodige mis is. De nummerinformatiediensten, waar consumenten telefoonnummers kunnen opvragen, hebben een waarschuwing gekregen wegens één of meerdere overtredingen. De meest geconstateerde overtredingen waren:

  • Gelijk doorschakelen: de consument krijgt niet de kans het nummer te noteren maar wordt direct doorverbonden naar het gevraagde telefoonnummer
  • Onduidelijke tariefvermelding: niet voldoende duidelijk voor welke dienst de beller dat tarief betaalt. Zo blijkt niet uit elke melding dat de beller ook na het doorverbinden het vermelde tarief per minuut blijft betalen.
  • Onjuiste tariefvermelding: bij twee van de gecontroleerde nummers klopte de tariefmelding helemaal niet.
  • Geen tariefvermelding in geval van gebruik mobiele telefoon

Daarnaast heeft de Opta nummermisbruik geconstateerd. Aan het eind van 2009 zal de telecomwaakhond de aanbieders die in overtreding zijn opnieuw controleren. Als er geen verbetering is opgetreden, kan hun een boete of dwangsom worden opgelegd. Heeft u ook klachten over de nummerinformatiediensten, dan kunt u bellen met ConsuWijzer op 088 – 0707070. Nee, dit is geen variant op een 0800-nummer, maar een bedrijfsnummer, tegen lokaal tarief.

Meer informatie over nummerinformatiediensten (18xy)

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie