Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nummerinformatiedienst 1850 klaagt KPN aan

Nummerinformatiedienst 1850 heeft een kort geding aangespannen tegen concurrent KPN, omdat die klanten van 1850 zou afsnoepen. Het bedrijf zegt sterke vermoedens te hebben dat het niet gaat om technische storingen, maar dat KPN opzettelijk storingen simuleert. 1850 eist dat KPN daar mee stopt.
 
Sinds 1 april is het informatienummer 118 opgeheven, zodat ook andere bedrijven een telefoonnummer kunnen openen waar mensen telefoonnummers kunnen opvragen. Informatiedienst 1850 opende twee nummers: het betaalde 1850 en het gratis 1820.

Volgens het bedrijf kregen bellers de afgelopen maanden regelmatig geen verbinding via het KPN netwerk, terwijl bij andere netwerken geen problemen waren. De beller zou via een bandje te horen krijgen dat het nummer niet in gebruik is en zou vervolgens worden doorverwezen naar het informatienummer van KPN.

Volgens 1850 hebben meerdere verzoeken aan KPN om het probleem op te lossen niet geholpen. KPN zegt dat daadwerkelijk sprake is van incidentele technische storingen. Het bandje is volgens een zegsman een eenmalig technisch probleem geweest, waardoor het een uur lang aanstond. 1850 heeft dat niet gemeld aan KPN, waardoor het langer dan noodzakelijk heeft aangestaan, stelt de zegsman.

De telefoonaanbieder bestrijdt dat er opzettelijk en stelselmatig storingen in werking zijn gezet en betreurt het dat 1850 zich direct tot instanties als telecomwaakhond Opta en de rechter wendt. In april had KPN nog een kortgeding aangespannen tegen 1850 vanwege een reclamecampagne, maar dat is niet doorgegaan, omdat beide bedrijven er toen samen probeerden uit te komen.

Maandag dient het kort geding in de rechtbank Zwolle/Lelystad.
Bron: Novum

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie