Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Op zoek naar een goedkope maandelijks opzegbare Sim only?

door Margot Meendering

Ben je op zoek naar een nieuw Sim only abonnement, maar wil je er geen jaar (of twee) aan vast zitten? Dan heb je bij een aantal providers de mogelijkheid om een maandelijks opzegbaar abonnement af te sluiten. Deze abonnementen zijn vaak iets duurder dan de 1- of 2-jarige varianten. Wil je weten welk maandabonnement het voordeligst is? 

maandelijks-aanpasbare-bundels.png

Waarom maandelijks opzegbaar?

Er zijn een paar redenen om te kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement. Twijfel je bijvoorbeeld of je een nieuw toestel wilt? Dan kan een maandabonnement handig zijn om een periode te overbruggen. Ook ben je met een maandcontract erg flexibel. Als je ontevreden bent over de provider kun je snel overstappen. Je betaalt dan niet meer je dure oude abonnement en kunt rustig uitzoeken welke telefoon bij je past. Hiervoor kun je onze toestelvergelijker gebruiken. 

Abonnement met of zonder toestel?

Je hebt verschillende opties wanneer je een telefoonabonnement afsluit. Zo kun je kiezen voor een abonnement in combinatie met een toestel. Je betaalt dan maandelijks een bedrag om je toestel af te betalen. Vaak betaal je een deel van je telefoon in één keer. Is het deel dat je in combinatie met het abonnement afbetaalt meer dan € 250? Dan wordt er een melding gedaan bij het BKR. Is het resterende deel minder dan € 250, dan word je niet geregistreerd. Tele2 is de enige provider die maandabonnementen aanbiedt in combinatie met een toestel. Over het algemeen ben je voordeliger uit met een losse smartphone en een Sim only abonnement. Maar vergelijken loont altijd de moeite!

Prepaid of Sim only?

Een prepaidkaart is handig als je geen abonnement wilt of kunt afsluiten. Je krijgt dan een simkaart met beltegoed dat je zelf kunt opwaarderen. Ook kun je een prepaidpakket aanschaffen met een maandelijkse bundel. Je zit bij prepaid nergens aan vast. Alleen als je heel weinig belt (minder dan 30 minuten per maand) ben je vaak goedkoper uit met prepaid. Bel je meer of gebruik je ook mobiel internet? Dan is een Sim only meestal goedkoper. 

Sim only

De derde optie is een Sim only abonnement. Deze vorm is een goede keuze voor iedereen die regelmatig belt, sms't of data gebruikt. Ook kun je een Sim only abonnement overwegen als je al een goede smartphone hebt of zelf een telefoon wilt aanschaffen. Zoals gezegd is een Sim only abonnement meestal de goedkoopste optie voor mensen die meer dan 30 minuten per maand bellen. 

Je kunt niet bij alle providers een maandcontract afsluiten. In onderstaand overzicht zie je de prijzen van providers die maandcontracten aanbieden en de verschillen met 1- en 2-jarige abonnementen. De prijzen zijn gebaseerd op een gemiddeld maandverbruik van 275 minuten en 4 GB data. In de tabel zie je dat een maandelijks opzegbaar abonnement  zo'n 1 a 2 euro duurder is dan een 1- of 2-jarig contract. Ook zie je dat er grote prijsverschillen zijn tussen de providers. Zo betaal je bij Youfone € 12 voor een maandcontract en bij KPN € 22,50 (peildatum 29-10-2020).

Provider Abonnement Maandcontract 1 jaar 2 jaar
youfone.gif Onbeperkt min/sms + 4GB € 12 € 11 € 10
 lebara-mobile.gif Onbeperkt min/sms + 5GB € 12 n.v.t. €10
ben.gif Onbeperkt min/sms + 5 GB € 14 n.v.t. €13
budget mobiel.gif Onbeperkt min/sms + 7GB € 15 n.v.t. n.v.t.
tele2.gif Onbeperkt min/sms + 7GB € 18 € 17 € 16
simyo.gif Onbeperkt min/sms + 6GB € 18 € 16 n.v.t.
kpn.gif Onbeperkt min/sms +5GB € 22,50 € 21 € 20

Unlimited bellen, sms'en en internetten

Wil je onbeperkt kunnen internetten, bellen en sms'en en maandelijks je contract kunnen opzeggen? Dan kun je bij Budget Mobiel, Tele2 en KPN terecht. Het prijsverschil tussen providers is hier nog veel groter. Bij Budget Mobiel betaal je voor een unlimited maandabonnement € 20 per maand, Tele2 rekent € 27 en bij KPN betaal je € 37,50 per maand om ongelimteerd te bellen, sms'en en internetten. 

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie