Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile introduceert in februari al 5G abonnement

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

Gevel T-Mobile pandNog voordat het netwerk klaar is, komt T-Mobile in februari al met een 5G ready abonnement.  Klanten met een 5G toestel kunnen gelijk gebruikmaken van het 5G-netwerk zodra het beschikbaar is. Dit nieuwe abonnement is een uitbreiding van het Unlimited abonnement en gaat € 37,50 per maand kosten.

Onbeperkt internet

Het abonnement is exact € 2,50 duurder dan het huidige Unlimited abonnement, maar biedt behalve 5G ook andere extra’s. Zo kun je niet alleen onbeperkt bellen in Nederland en in de EU, maar ook naar de EU. In het huidige 4G abonnement geldt daarvoor een limiet van 120 minuten per maand. Verder biedt het abonnement extra veilig internet. Via ingebouwde antivirussoftware wordt onveilig dataverkeer van websites en apps direct geblokkeerd. Wie ook Thuis Internet van T-Mobile heeft, betaalt € 27,50 per maand voor het 5G abonnement.

5G toestellen

5g-t-mobile-0.PNGOm het 5G netwerk te kunnen gebruiken heb je een smartphone nodig die de technologie ondersteunt. Grote merken zoals OnePlus, Samsung en Huawei hebben toestellen met 5G ondersteuning in het assortiment. In Nederland worden de komende maanden naar verwachting de eerste 5G toestellen geïntroduceerd.

Wat doen Vodafone en KPN?

Vodafone en KPN hebben nog geen prijzen bekendgemaakt voor het gebruik van het nieuwe 5G-netwerk. Dat is ook niet zo vreemd, want de veiling van de frequenties voor 5G moet nog plaatsvinden. Afgelopen december heeft de staatssecretaris voorgesteld om in het voorjaar van 2020 de zogenoemde 700, 1400 en 2100 Megahertz (MHz) frequentiebanden volgens een meerrondenveiling te verdelen. 

Extra betalen voor 5G ?

Naar verwachting zullen providers aanvankelijk een opslag rekenen voor 5G. Zoals dat ook gebeurde bij de overgang van 3G naar 4G. Op een gegeven moment zullen aanbieders met een eigen netwerk de hogere snelheid  standaard in het abonnement verwerken, later gevolgd door de andere providers.

Waarom 5G?

5G is nodig om het groeiende dataverkeer te ondersteunen. Het is onmisbaar voor de verdere ontwikkeling van ons land en maakt innovaties mogelijk in bijvoorbeeld zorg, onderwijs, verkeer en landbouw. Daarvoor is een snel, stabiel en veilig mobiel netwerk nodig: de vijfde generatie, 5G. In vergelijking met 4G zorgt 5G voor een snellere dataoverdracht, een kortere reactietijd en meer betrouwbare verbindingen. Ook is het dankzij de antennes mogelijk meer apparaten tegelijkertijd draadloos te laten verbinden.

Lees meer over 5G

Geactualiseerd: dinsdag 24 maart 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot is sinds juni 2019 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Verder schrijft Margot regelmatig over nieuwe ontwikkelingen in de telecommarkt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie