Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Weer aansluitkosten bij KPN mobiel

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Het is geen 1 april grap. KPN en Hi gaan weer aansluitkosten in rekening brengen voor mobiele telefonie. Dit is in december al aangekondigd op Bellen.com. 

Tot nu hoefde je voor een tweejarig mobiel  abonnement geen aansluitkosten te betalen. Vanaf 1 april wordt daarvoor € 24,95 in rekening gebracht, evenveel als bij eenjarige abonnementen.

Sim only
Overstappers van Telfort en Hi naar moedertje KPN worden als nieuwe klant gezien en betalen eveneens dit bedrag. De aansluitkosten zullen ook bij netwerkacties in rekening gebracht worden. Wie een abonnement zonder 'gratis' mobieltje afsluit -een zogeheten sim only abonnement- betaalt € 9,95 aan aansluitkosten.

Terug van weggeweest 
Ooit waren aansluitkosten -doorgaans 52,50 euro- heel normaal. Echter, door concurrentie zijn ze  een tijd lang weggeweest of kreeg je  50 tot 100% korting.

De laatste jaren is er veel gestunt met tarieven en gratis mobieltjes (prijsvechter Telfort!). Nu de mobiele telefoonmarkt  verzadigd raakt en het economisch wat minder gaat,  kijken providers kritisch naar het verdienmodel. Temeer daar Europese regelgeving met betrekking tot de maximumtarieven voor bellen over de grens voor minder inkomsten zorgt. 

Links of rechtsom zal de inkomstendaling gecompenseerd moeten worden. Verwacht wordt dat meer providers overgaan tot het  in rekening brengen van aansluitkosten.

T-Mobile en Vodafone
Nu vraagt T-Mobile voor het aansluiten van de meeste Flex, Relax, MyFaves en iPhone  abonnementen € 52,50, maar die kosten worden doorgaans kwijtgescholden. (KPN, die medio februari de oorspronkelijke aansluitkosten nog naar € 49,90 verlaagde, deed hetzelfde)   Vodafone vraagt ook 52,50, tenzij je het abonnement online afsluit. Dan is het gratis.

Mobiel bellen een derde goedkoper
Toch liggen de maandlasten in ons land de helft lager dan de gemiddelde prijzen in Europa.  Mobiel bellen is vorig jaar liefst een derde goedkoper geworden, zo blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. In tegenstelling tot landen om ons heen worden in Nederland mobiele telefoons nog altijd gesubsidieerd. Wellicht om die reden vraagt telecomgigant KPN lagere aansluitkosten voor sim only abonnementen! 
 
In de Belwijzer Mobiel worden aansluitkosten in de berekening meegenomen 

Geactualiseerd: vrijdag 24 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.