Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile zet Twitter in

door Jeanet Woldring

T-Mobile is vandaag gestart met twee Twitter kanalen voor service en verkoop. Via T-Mobile Webcare  reageert het team op vragen, klachten en problemen van klanten. Het verkoopkanaal T-Mobile Shop  is vooral bedoeld om consumenten te informeren over nieuwe diensten, mobiele telefoons en T-Mobile aanbiedingen. 

Het bedrijf spreekt van een logische stap omdat Twitter laagdrempelig is en consumenten de mogelijkheid biedt tot direct contact. 

Zo zou het webcare team snel vragen over dienstverlening en producten kunnen beantwoorden of iets uitzoeken. Tegelijkertijd kunnen consumenten elkaar op deze manier verder helpen. Uit ervaring met het online forum verwacht de provider dat dit de relatie met klanten ten goede komt.

Meer info: T-Mobile mobiele telefonie 

Gepubliceerd: dinsdag 9 februari 2010
Geactualiseerd: dinsdag 4 februari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie