Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Robin Mobile voert prijzenoorlog op buitenlandtarieven

door Jeanet Woldring 3 reacties

Robin Mobile-buitenland.jpg

Prijsvechter Robin Mobile gaat de strijd aan met de mobiele providers door het voeren van een prijzenoorlog op buitenlandtarieven. Een maand na de aanpassing van de abonnementen en de snelheidsverhoging krijgen klanten gratis 'buitenland voordelen' bij ongeveer 45 landen. Wat houden deze voordelen in?

Buitenland voordelen

De voordelen houden in dat je 100 minuten per maand gratis kunt bellen vanuit Nederland naar veel bestemmingen. Verder kun je in alle EU-landen gratis 100 MB en 100 minuten/sms per maand gebruiken. Volgens de provider gaat de waarde van de gratis buitenlandtarieven in totaal al gauw richting de 30 euro. 

Gratis buitenland voordelen automatisch toegevoegd

Robin Mobile, de aanbieder van onbeperkt bellen en internet, voegt de gratis buitenland voordelen automatisch toe aan het begin van de betaalde periode. De gratis MB's, sms en minuten zijn een maand geldig en niet gebruikt tegoed komt automatisch te vervallen.

Naar welke bestemmingen je gratis kunt bellen vanuit Nederland, kun je vergelijken op Bellen.com op de pagina Bellen naar het buitenland. Een overzicht van de EU-landen waar je gratis 100 MB per maand en 100 minuten/sms per maand kunt gebruiken, kun je vinden op onze vergelijking Bellen vanuit het buitenland. De gratis belminuten kunnen ook gebruikt worden om gebeld te worden, terwijl je in de EU bent. Het is niet mogelijk om de gratis MB's en minuten/sms buiten de EU te gebruiken.

Gratis-buitenland-bellen- Robin Mobile.jpg

Goedkoper bellen naar het buitenland

Robin Mobile stuurt klanten een sms bericht wanneer de gratis buitenland voordelen opraken bij 50%, 80% en 100%. Wanneer het gratis tegoed volledig is verbruikt, betaal je een 'laag' tarief per minuut, sms of MB. Zoals in januari aangekondigd, zijn de buitenlandtarieven drastisch omlaag gegaan. Zo kost bellen naar populaire bestemmingen als België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Canada en de VS 9 cent per minuut. Naar Turkije en Marokko bel je voor 19 cent per minuut. Naar eigen zeggen is Robin Mobile hiermee verreweg de goedkoopste aanbieder van bellen naar het buitenland. 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (3)

Geplaatst door: Kees ()

Als je in het buitenland een pre-paid telefoonkaart koopt van een in dat land opererende provider, ben je veel goedkoper uit. Zelf heb ik in Frankrijk bv. voor 10,- per maand 240 belminuten naar alle landen van europa en 500 MB internet bij Lycamobile Fr. Daar kan geen Robin tegenop.

Geplaatst door: Robin Mobile ()

Hoi Carla,

Ja hoor, Robin Mobile werkt alleen maar met maandabonnementen zodat je nooit een langdurig contract afsluit. Je hebt de keuze uit verschillende producten en het enige verschil tussen deze producten is de snelheid van het mobiele internet. Uiteraard is nummerbehoud gratis. Neem gerust even een kijkje op www.robinmobile.nl/producten. Gr. Robin

Geplaatst door: Carla Heijkamp ()

Hoi Robin Mobile

Is deze abonnement per maand opzegbaar.
Of zit je er een jaar aan vast .
Mijn contract loopt af in mei 2016 .
Dus vandaar mijn vraag .

Groeten Carla Heijkamp

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie