Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Planet gaat KPN heten

13 reacties

Planet gaat KPN heten. Zoals in februari al aangekondigd op Bellen.com, gaat de merknaam Planet verdwijnen. Daarom is het vanaf nu niet meer mogelijk producten bij Planet te bestellen. Moederbedrijf KPN geeft aan dat er niets verandert voor abonnees. Zij behouden hetzelfde abonnement, blijven hetzelfde betalen en kunnen gebruik blijven maken van hetzelfde Planet e-mailadres.

Waarom gaat Planet KPN heten?
KPN legt het als volgt uit: 'Planet is al sinds 1999 onderdeel van KPN. Om het voor u overzichtelijker en eenvoudiger te maken, hebben we besloten onze dienstverlening samen te voegen. KPN biedt u natuurlijk de vertrouwde service die u gewend bent van Planet en een nog aantrekkelijker pakket diensten op het gebied van internetten, bellen en tv kijken.'

Wat verandert er?
Voor klanten verandert er niets, alleen de naam van het abonnement verandert. Bijvoorbeeld Planet ADSL Standard heet voortaan KPN ADSL Standard. Verder blijft het abonnement hetzelfde, het e-mailadres ook.  Voortaan ontvangen klanten brieven en rekeningen uit naam van KPN. Voor vragen kan men bij één klantenservice terecht: dagelijks tussen 8 uur 's morgens en 10 uur 's avonds kan men contact opnemen via 0900 0244 voor €0,10 per minuut. Er is geen aparte helpdesk/klantenservice meer van Planet en KPN.  In plaats van www.planet.nl kan men na de naamswijziging gebruikmaken van KPN Vandaag, de startpagina van KPN die je persoonlijk kunt instellen.

E-mail adres erbij
Ter aanvulling krijgen klanten voor al hun @planet.nl mailboxen automatisch een @kpnmail.nl adres erbij. Voor hun e-mail aliassen krijgen ze er geen @kpnmail.nl adres bij. Deze kan men na de naamswijziging zelf aanmaken in een persoonlijke "mijn KPN" omgeving. Ook e-mailadressen die eindigen op @wxs.nl; @hi.nl; @hiway.nl; @compaqnet.nl; @worldaccess.nl; @pi.net; @planetinternet.nl; of @freeler.nl kan men blijven gebruiken. Voor deze e-mailadressen ontvangt men geen @kpnmail.nl adres erbij.*

Abonnement toch liever wijzigen?
Wie zijn huidige abonnement toch liever wil wijzigen, wordt door KPN doorverwezen naar KPN.com. Wie liever eerst wil vergelijken, verwijzen wij door naar Bellen.com, Internetten.nl, Breedbandgekte of Totaalwijzer. Tip: kijk wel even na hoe lang u nog aan uw abonnement vastzit. Herinnerd worden aan de afloopdatum van uw contract? Maak gebruik van de gratis ContractWizard (herinneringservice).

* zie FAQ INTERNET - e-mail voor meer info over e-mailboxen, adressen en aliassen  

Lees ook: Overstap informatie

Reacties (13)

Geplaatst door: eddie ()

sinds overgang van planet naar kpn ligt bij mij ook regelmatig eruit.waardeloos van kpn. ik denk dat ik ga overstappen.

Geplaatst door: peter ()

betaal nu 69,95 internetplusbellen 6 mb,maar kpn vraagt 50 euro aan de klanten .
ga dus lekker naar een andere provider

Geplaatst door: Reina ()

Traag is mijn computer wel, maar dat ding is gewoon niet nieuw meer. Verder heb ik geen problemen en ik ben het eens met Martin, dat de helpdesk van Planet eigenlijk gewoon goed is! 🙂

Geplaatst door: Reina ()

🙂Traag is mijn computer wel, maar dat ding is gewoon niet nieuw meer. Verder heb ik geen problemen en ik ben het eens met Martin, dat de helpdesk van Planet eigenlijk gewoon goed is!

Geplaatst door: Adrie ()

Sinds de overgang van plaet naar kpn ligt de boel er bij mij regelmatig uit. Hier had ik bij planet nooit last van.

Geplaatst door: erik vos ()

ik heb google mijn startpagina gemaakt KPN is zo traag als dikke p..p ,dit belooft nog wat voor in de toekomst, planet was toch beduidend sneller met laden, wie nog meer?

Geplaatst door: Martin ()

Ook ik zit er over te denken over te stappen naar een andere provider.
Ik kan bijna 15 euro per maand besparen en krijg er een veel snellere verbinding voor terug. (naar UPC)
Het is denk ik al 3 jaar geleden dat kpn de snelheid heeft verhoogt.
`tIs dat ik tot eind oktober er nog aan vast zit anders was ik al vertrokken!!

Bij mij laad kpnvandaag.nl sinds gisteren helemaal niet meer, daarvoor vrij traag.

De helpdesk van Planet is (was) overigens wel OK.

Geplaatst door: Wim ()

Ben benieuwd naar meningen over de snelhied van Internet nadat eea over is gegaan naar KPN (sinds 4 juli) Sinds het moment van overgaan zie je geregeld dat het systeem weer moet laden om iets te kunnen tonen. Was voorheen absoluut niet het geval. Woon in Purmerend en heb een 6 mb. lijn.
Lees graag van anderen hoe die dit ervaren.
(Heb nog geen contact gehad met KPN hierover).

Geplaatst door: Ben ()

Ik sluit me aan bij de laatste reactie. Ook ik ben 10 jaar lid en moet gewoon meer blijven betalen dan een nieuw KPN abbonee. Maar lieft € 7,95 per maand.
Ik heb KPN gebeld, maar ze zeggen er nu niets aan te kunnen doen. De hepldesk vond het zelf ook raar en kreeg veel telefoontjes hierover.
Als alle Planet klanten nu eens flink aan de bel trekken, wie weet gaat er een belletje rinkelen....

Geplaatst door: Hans ()

Een Planet klant betaald een paar euro meer dan een KNP klant. Wat dacht je dat Planet al jaren een waardeloze prijs kwaliteit verhouding heeft? Ben vorig jaar overgestapt naar Orange. Drie keer zo snel, de helft goedkoper.

Ik was bijna 10 jaar lid van Planet (ben begonnen met een 33k3 inbel modempje), maar voor mij heeft Planet de afgelopen jaren de boot gemist. En ik kreeg niet de indruk dat het KPN wat kon schelen. Kijk maar het eens zo interessante portal van portal. Nu armoe troef.

Jammer.

Geplaatst door: B ()

De ellende blijft hetzelfde

Geplaatst door: Robert ()

@AC: Planet is al sinds 1999 eigendom van KPN. Het enigste wat voor de Planet klant veranderd is het woordje Planet, daar staat straks "KPN". Via een andere website waren geruchten dat KPN nieuwe pakketten gaat presenteren, deze zijn goedkoper en bieden meer snelheid. Dat zal geen verkeerde beslissing zijn, de huidige Planet abonnees betalen nu immers een paar euro meer dan de KPN klant.

Geplaatst door: AC ()

Bijna alles neemt die KPN zeg alles over
Dat is niet leuk meer zeg.
Maarja.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie