Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Onbekend telefoonnummer uit het buitenland? Niet terugbellen

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Zie je een gemiste oproep op je telefoon van een volslagen onbekend telefoonnummer uit het buitenland? Bijvoorbeeld met een landcode zoals +216 (Tunesië) of +222 (Mauritanië). Bel dan vooral niet terug. Dat adviseren Kassa en de Fraudehelpdesk. Het kan een oplichtingstruc zijn om je geld uit de zak te kloppen. Ook nummers die beginnen met 0088 (dubbel 0 voor 88) worden hiervoor gebruikt, niet te verwarren met 088-nummers met een enkele 0.

Wangiri-fraude

Oplichters hopen juist dat je de moeite neemt om terug te bellen als je ziet dat je een oproep hebt gemist. Hoe werkt de oplichting in de praktijk? Wie terugbelt, wordt met torenhoge belkosten geconfronteerd. Je denkt dat de toon overgaat als je belt, maar eigenlijk hoor je een bandje met een zogenaamde ‘wektoon’.  De oplichters hebben peperdure telefoonnummers in gebruik. Hoe langer je aan de lijn blijft, hoe duurder het wordt. En het geld gaat naar de verre beller. Deze variant van fraude staat ook wel bekend als wangiri-fraude. ‘Wangiri’ is Japans en betekent ‘één keer overgaan en stoppen’. 

Lees meer: Bellen naar het buitenland-hoe zit dat?

Geactualiseerd: woensdag 8 maart 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.