Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Internetbellen van KPN zonder vastnet abonnement

KPN start met internetbellen gecombineerd met ADSL voor één vast bedrag per maand. Het gecombineerde abonnement -InternetPlusBellen genoemd- wordt aangeboden vanaf 34,95 euro per maand.  In eerste instantie zal een geselecteerde groep klanten benaderd worden om het te gebruiken.  De nieuwe dienst is vanmorgen gepresenteerd door Eelco Blok, KPN-directeur Innovatie & strategie. Over enkele weken zal het voor alle klanten van KPN mogelijk worden om een bestelling te plaatsen.

Wat is InternetPlusBellen?
InternetPlusBellen is internetten, e-mailen, bellen en nog veel meer met één abonnement voor een vast bedrag per maand. Anders gezegd: met InternetPlusBellen biedt KPN consumenten onbeperkt bellen naar alle vaste telefoonnummers in Nederland en onbeperkt snel internetten via een ADSL-internetverbinding voor een vast bedrag per maand. De pakketprijs is lager dan de gezamenlijke kosten voor een los telefonie- en internetabonnement bij KPN.

Wat kost het?
Er zijn vier varianten 'Go', 'Lite', 'Basic' en 'Extra', gebaseerd op de gewenste internetsnelheid. Abonnementen lopen vanaf € 34,95 per maand.  In het weekend en 's nachts telefoneren InternetPlusBellen abonnees kosteloos en onbeperkt naar alle vaste telefoonnummers in Nederland. Voor € 2,50 per maand extra geldt dit ook voor 's avonds na 19.00 uur en voor €10 extra per maand bellen gebruikers altijd onbeperkt en kosteloos naar alle vaste telefoonnummers in Nederland. Buiten de tijden waarop klanten gratis bellen, telefoneren zij altijd tegen het voordelige tarief van 2,5 cent per minuut naar vaste nummers en 19 cent per minuut naar mobiele nummers. Bellen naar het buitenland kan vanaf 4 cent per minuut. Bellen naar andere InternetPlusBellen abonnees is altijd kosteloos. KPN mag de tarieven vrij bepalen voor deze nieuwe dienst en staat niet onder toezicht van de Opta.

Gaat bellen met InternetPlusBellen anders dan via de gewone telefoonaansluiting?
Bellen en gebeld worden met InternetPlusBellen gaat niet anders dan u gewend bent. De achterliggende techniek is wel anders. InternetPlusBellen maakt gebruik van de techniek Voice over IP. Dat betekent bellen via het IP-netwerk van KPN. IP is de afkorting van Internet Protocol. Het Internet Protocol maakt het mogelijk om via uw ADSL-aansluiting te internetten, e-mails te versturen, bestanden te downloaden en nog meer. Op diezelfde manier kunnen nu ook telefoongesprekken opgezet worden.

Het installatiepakket van InternetPlusBellen bevat een slim modem, de Experia Box, dat bij de bestaande telefoonaansluiting wordt geplaatst. Dit draadloze modem maakt snel internetten via een veilig draadloos netwerk mogelijk. InternetPlusBellen-abonnees kunnen gebruik blijven maken van hun bestaande telefoonnummers en telefoontoestellen, maar naast gewone telefoons kunnen ook draadloze WiFi-telefoons en videotelefoons worden aangesloten. Zoals de  Houston hiernaast. Een monteur van KPN installeert InternetPlusBellen tijdelijk gratis en zorgt dat het allemaal werkt. Het is later ook mogelijk om InternetPlusBellen zelf te installeren, want KPN ontwikkelt daarvoor nog een doe het zelf-pakket.

 
InternetPlusBellen biedt telefoniediensten als doorschakelen en nummerweergave en internetdiensten als e-mailboxen (vier), spamfilter, virusscan en toegang tot nieuwsgroepen. Telefoneren wordt met InternetPlusBellen nog leuker door het videobellen, stelt KPN. Dat kan via de computer of een videotelefoon. Videobellen is ook mogelijk naar een mobiele UMTS-telefoon.

Geen vaste telefoonaansluiting of internetabonnement meer nodig?
Het grote voordeel van InternetPlusBellen is dat uw telefoonaansluiting en bijbehorende abonnement komen te vervallen als u overstapt op deze nieuwe dienst. En dat scheelt behoorlijk aan kosten!  Ook het oude internetabonnement kan opgezegd worden.

Later dit jaar komt KPN voor haar eigen internetaanbieders XS4ALL, Planet Internet en Het Net eveneens met een VoIP-abonnement. Ook komt er voor het MKB een zakelijke variant van InternetPlusBellen. Grote organisaties kunnen al enkele jaren bij KPN terecht voor VoIP-diensten.

InternetPlusBellen op Bellen.com
Uiteraard zal deze  aantrekkelijk gemaakte nieuwe dienst van KPN op de vergelijkingssites Bellen.com en Internetten.nl worden opgenomen, zodra InternetPlusBellen voor iedereen beschikbaar is.

Gepubliceerd: woensdag 25 mei 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie