Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Grote verschillen in sms-tarieven naar buitenland

Mobiel bellen over de grens is straks net zo duur als in eigen land. Dat is althans de bedoeling van een Europees wetsvoorstel waar de Europese Commissie al jaren mee bezig is. Sms-tarieven worden vooralsnog niet gereguleerd.

Geen gedwongen prijsverlaging voor sms
Europa wil de belbedrijven dwingen hun zogeheten 'roaming' tarieven voor bellen te verlagen. Of de nieuwe regels met maximumtarieven nog voor de zomervakantie ingevoerd worden, is de vraag! Vooralsnog gelden er geen maximumtarieven voor sms. De nationale toezichthouders moeten de prijsontwikkeling voor sms- en datadiensten in de gaten houden. Ook doet de Europese Commissie een beroep op de mobiele aanbieders om hun sms- en data 'roaming' tarieven de komende weken vrijwillig te verlagen. Wordt niet aan dit verzoek voldaan, dan zal ook hier ingegrepen worden. Op Vakantiebellen.com vindt u de sms-tarieven vanuit het buitenland. Van de grote operators zijn KPN, Hi en Vodafone het duurst (ca. 75 cent per prepaid sms-bericht) en T-Mobile en Telfort het voordeligst (ca. 55 cent).

Sms-en naar het buitenland

   

De regulering betreft dus tarieven voor grensoverschrijdend belverkeer. Maar hoe zit het nu met sms-en vanuit Nederland naar het buitenland?  

In de beginjaren van de mobiele telefonie was het versturen van een sms-je naar het buitenland even duur als het versturen van een tekstbericht binnen Nederland.

Inmiddels hanteren de meeste aanbieders hogere tarieven voor het versturen van een sms-bericht naar het buitenland! Hieronder een overzicht van de huidige tarieven voor het populaire vakantieland Frankrijk. Overigens maakt het voor de prijs bij de meeste aanbieders geen verschil naar welk land het tekstberichtje gestuurd wordt. 

Prepaid of abonnement: geen verschil
Ook tussen prepaid en abonnement zit doorgaans geen of nauwelijks verschil. Uitzonderingen zijn T-Mobile en Telfort. Opmerkelijk genoeg zijn prepaidklanten bij deze aanbieders aanzienlijk goedkoper uit dan abonnees! Ook Lebara hanteert voor prepaid iets lagere sms-tarieven. Tip: Sms't u veel naar het buitenland? Vergelijk de tarieven dan goed, want er zijn behoorlijke verschillen. bent u bij de duurste aanbieder zeven keer zoveel kwijt dan bij de goedkoopste voor het versturen van één tekstberichtje!

 Aanbieder Frankrijk*

 Lowcall/Tele2

  7
 AH Mobiel/ Lebara prepaid/Carey/Trendcall      10
 Lebara abo   12
 Transatel    14
 Ortell     15
 Qick     16
 Telfort prepaid/Scarlet   16
 UPC     20
 Telfort abo    22
 Hema prepaid/T-Mobile prepaid  23
 Hi /KPN /Vodafone/T-mobile abo  29
 Orange abo/Rabo mobiel/Yiggers      30
 Orange prepaid**  35
 Amatus    42
 Ay Yildiz/Simyo   50

*sms-tarieven staan vermeld in eurocenten d.d. maart 2007
** toegevoegd 26-3-07; sms bij Orange abo gaat uit de bundel

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie