Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Grote verschillen in sms-tarieven naar buitenland

15 reacties

Mobiel bellen over de grens is straks net zo duur als in eigen land. Dat is althans de bedoeling van een Europees wetsvoorstel waar de Europese Commissie al jaren mee bezig is. Sms-tarieven worden vooralsnog niet gereguleerd.

Geen gedwongen prijsverlaging voor sms
Europa wil de belbedrijven dwingen hun zogeheten 'roaming' tarieven voor bellen te verlagen. Of de nieuwe regels met maximumtarieven nog voor de zomervakantie ingevoerd worden, is de vraag! Vooralsnog gelden er geen maximumtarieven voor sms. De nationale toezichthouders moeten de prijsontwikkeling voor sms- en datadiensten in de gaten houden. Ook doet de Europese Commissie een beroep op de mobiele aanbieders om hun sms- en data 'roaming' tarieven de komende weken vrijwillig te verlagen. Wordt niet aan dit verzoek voldaan, dan zal ook hier ingegrepen worden. Op Vakantiebellen.com vindt u de sms-tarieven vanuit het buitenland. Van de grote operators zijn KPN, Hi en Vodafone het duurst (ca. 75 cent per prepaid sms-bericht) en T-Mobile en Telfort het voordeligst (ca. 55 cent).

Sms-en naar het buitenland

   

De regulering betreft dus tarieven voor grensoverschrijdend belverkeer. Maar hoe zit het nu met sms-en vanuit Nederland naar het buitenland?  

In de beginjaren van de mobiele telefonie was het versturen van een sms-je naar het buitenland even duur als het versturen van een tekstbericht binnen Nederland.

Inmiddels hanteren de meeste aanbieders hogere tarieven voor het versturen van een sms-bericht naar het buitenland! Hieronder een overzicht van de huidige tarieven voor het populaire vakantieland Frankrijk. Overigens maakt het voor de prijs bij de meeste aanbieders geen verschil naar welk land het tekstberichtje gestuurd wordt. 

Prepaid of abonnement: geen verschil
Ook tussen prepaid en abonnement zit doorgaans geen of nauwelijks verschil. Uitzonderingen zijn T-Mobile en Telfort. Opmerkelijk genoeg zijn prepaidklanten bij deze aanbieders aanzienlijk goedkoper uit dan abonnees! Ook Lebara hanteert voor prepaid iets lagere sms-tarieven. Tip: Sms't u veel naar het buitenland? Vergelijk de tarieven dan goed, want er zijn behoorlijke verschillen. bent u bij de duurste aanbieder zeven keer zoveel kwijt dan bij de goedkoopste voor het versturen van één tekstberichtje!

 Aanbieder Frankrijk*

 Lowcall/Tele2

  7
 AH Mobiel/ Lebara prepaid/Carey/Trendcall      10
 Lebara abo   12
 Transatel    14
 Ortell     15
 Qick     16
 Telfort prepaid/Scarlet   16
 UPC     20
 Telfort abo    22
 Hema prepaid/T-Mobile prepaid  23
 Hi /KPN /Vodafone/T-mobile abo  29
 Orange abo/Rabo mobiel/Yiggers      30
 Orange prepaid**  35
 Amatus    42
 Ay Yildiz/Simyo   50

*sms-tarieven staan vermeld in eurocenten d.d. maart 2007
** toegevoegd 26-3-07; sms bij Orange abo gaat uit de bundel

Reacties (15)

Geplaatst door: Kilroy ()

@ Henk,Euphony is een Belgisch/Nederlandsbedrijf verbaasd me dat je ze niet kent als je vriendin in Bxl woont Euphony is groter in B dan in NL zie: www.euphony.nl en www.euphony.beIk heb er nog een oud abbomenent waarbij ik voor 1 cent sms naar het buitenland is tegenwoordig niet meer dus ik zou op dit moment niet kiezen voor Euphony. In Nederland bel je via het Kpnnetwerk en in Belgie zitten de simkaarten op het netwerk van Mobistar. Succes met je zoektocht.

Geplaatst door: Henk ()

Omdat mijn vriendin in Brussel woont SMS ik veel naar het Buitenland. Ik heb Sim-only van Vodafone en maak mijn bundel daardoor niet op, maar moet wel extra betalen voor die SMS-jes naar het buitenland (0,25 euro per SMS). Ik zie in de tabel wel goedkope aanbieders, maar nauwelijks bekende (allen AH mobiel in feite). Mijn vragen zijn of de tabel nog klopt en of er toch niet een (betrouwbare) aanbieder is waarin het SMS-en naar het buitenland in de bundel zit. Ik lees hierboven iets over de mij onbekende Euphonie (?).

Geplaatst door: Corli ()

Wie weet wat er bij Telfort aan te hand is met hun sms tarieven?
Ik kon tot nu toe naar Zuid-Afrika sms-en via mijn bundel.
Toevallig las ik vanmorgen op de Telfort site dat de sms-en naar het buitenland niet meer uit de bundel komen.
Sinds wanneer dan niet.
De persoonlijke site van Telfort is onbereikbaar, dus kon ik ook geen bericht naar hun klantenservice sturen. Want dat 0900 nummer bellen doe ik niet.

Geplaatst door: Eefje ()

Ik zoek me suf... ik had altijd een orange abonnement, alles uit 1 bundel... ik ben overgezet naar Tmobile flex... nu is het tijd voor mij om te verlengen of een nieuw abonnement te nemen, maar flex is er niet meer... ik woon vlak bij de grens en het is belangrijk dat mijn sms en belverkeer uit mijn bundel gaan... ik zit nogal snel over de grens namelijk.... als alles dan bovenop mijn bundel komt... dan betaal ik me straks blauw...
Zijn er nog providers waar bellen en sms in buitenland nog in de bundel zit of op een voordelige manier kan... ik wilde eerst verlengen bij Tmobile... zit nu toch met twijfels... iemand goeie raad?

Geplaatst door: mrtelecom ()

"Wie weet of er nog een aanbieder is waarbij smsjes naar het buitenland uit de bundel gaan? Vroeger was dit bij Orange het geval, maar dat schijnt nu niet meer te kunnen."

Momenteel is Euphonie de enige aanbieder die een sms bundel aanbiedt naar het buitenland.

Opmerking van de redactie op 18-01-2010
Let op: in tegenstelling tot het vroegere Orange, gaan de smsjes niet uit de gewone bundel. U moet er dan een smsbundel bijkopen! Euphonie vermeldt bovendien geen internationale sms tarieven bij gsm-abonnementen.
Geplaatst door: mrtelecom ()

[quote]Wie weet of er nog een aanbieder is waarbij smsjes naar het buitenland uit de bundel gaan? Vroeger was dit bij Orange het geval, maar dat schijnt nu niet meer te kunnen.[/quote]

Momenteel is Euphonie de enige aanbieder die een sms bundel aanbiedt naar het buitenland.

Opmerking van de redactie op 18-01-2010
Let op: in tegenstelling tot het vroegere Orange, gaan de smsjes niet uit de gewone bundel. U moet er dan een smsbundel bijkopen! Euphonie vermeldt bovendien geen internationale sms tarieven bij gsm-abonnementen.
Geplaatst door: joanne ()

wat zijn de tarieven van nederland naar frankrijk met een vodafone prepaid kaartje .. .. ik kan nergerns de tarieven vinden of ik kijk niet goed .
aub kan iemand me helpen???

Opmerking van de redactie op 22-12-2009
Deze tarieven zijn op deze site te vinden, door in het `Buitenland bellen` menu (aan de linkerkant) te klikken op `Vanaf mobiel`. U kiest voor bellen naar Frankrijk, bellen naar Frankrijk met Vodafone prepaid kost 84 cent per minuut.
Geplaatst door: T. Leenes ()

Debitel, dat is pas schrikken!!! Tarief vanuit Duitsland van maar liefst 63 eurocent per sms. Dat leverde een rekening van honderden euro`s op. Iedereen: DEBITEL MIJDEN!!!!!!! Ze draaien je een poot uit, want je kan ook nergens hun tarief vinden op de website.

Geplaatst door: Lks ()

Ik ben ook heel hard op zoek naar een lijstje van vergelijkende prijzen van smsjes vanUIT het buitenland naar Nederland. Het gemiddelde van 51 cent kan ik wel ontduiken, bijvoorbeeld met 40 cent bij Lowcall, maar volgens mij moet dit veel lager kunnen.

Wie weet een abonnement of prepaidaanbieder die goedkoop is voor smsjes versturen vanUit het buitenland naar Nederland?

Groeten!

Geplaatst door: whitemountain ()

Ik sms veel naar het buitenland. Ik heb een Hi abonnement.....duur dus (29 cent per sms). Is het mogelijk hier een speciale sms bundel voor te kopen?

Geplaatst door: Sverige ()

Bij Orange gaat het sms`en in zowel binnen als buitenland nog steeds uit de bundel. Maakt ook niet uit of het een smsje naar een NL of een buitenlands nummer is. Ik heb het gecontroleerd op mijn vactuur van 27 februari

Geplaatst door: Rien ()

Dag Ben,

Kunnen we ook zo`n lijstje krijgen over sms`en IN het buitenland naar Nederland ?

Hier hebben de meeste mensen a.s. zomervakantie wat aan...

Opmerking van de redactie op 22-03-2007
www.vakantiebellen.nl
Geplaatst door: *** ()

Ik denk dat debitel Telfort nog zo ongeveer de enige is, maar daarbij kun je niet echt abonnementen meer afsluiten... T-Mobile Flex misschien? Ik weet het niet eigenlijk, misschien interessant voor bellen.com om ook een nieuwsbericht over sms`en naar buitenland voor abonnees te maken welke uit de bundel gaan en welke niet...

Geplaatst door: Keesjan ()

Wie weet of er nog een aanbieder is waarbij smsjes naar het buitenland uit de bundel gaan? Vroeger was dit bij Orange het geval, maar dat schijnt nu niet meer te kunnen.

Geplaatst door: *** ()

debitel prepaid staat niet in het overzicht, maar volgens mij zijn zij ook 7 cent...

Opmerking van de redactie op 21-03-2007
debitel mist in het overzicht omdat deze aanbieder geen (of niet actuele) internationale tarieven op de website publiceert.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie