Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gratis internetbellen via iPhone

door Jeanet Woldring 3 reacties

Internetbellen met de iPhone is vanaf nu ook gratis via de 3G-verbinding mogelijk. Dat schrijft Nu.nl. Eerder werd internetbellen via 3G door Apple tegengehouden, maar zonder er ruchtbaarheid aan te geven is dit nu ineens wel mogelijk. Bellen via wifi kon al wel.

Het openstellen van de App Store voor applicaties die bellen via internet mogelijk maken, VoIP-diensten, zorgt ervoor dat diverse softwareontwikkelaars hun applicaties moeten aanpassen.

Zo is vanaf nu iCall ook met 3G-verbinding te gebruiken, evenals Fring. Skype en Nimbuzz volgen binnenkort met een update, zo vermoedt Nu.nl.

T-Mobile, de enige aanbieder van de iPhone in Nederland, heeft altijd aangegeven geen problemen te hebben met het openstellen van 3G voor internetbellen.

Vergelijk  mobieltjes met de Toestelwijzer ->iPhone 3 GS nu op 1

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (3)

Geplaatst door: T.E. Recht ()

Laten we hopen dat andere Mobieltjes makers dezelfde conclusie trekken, of hiertoe worden overgehaald.

Geplaatst door: Rick ()

Het klopt niet helemaal wat je zegt, het echte verhaal is dat Google in Amerika de telecom waakhond heeft ingeschakeld met het verzoek een onderzoek te starten naar het blokkeren door Apple van de Google Voice iPhone applicatie waarmee voip gesprekken mogelijk waren. Omdat er wetgeving is die het verbiedt voip applicaties te blokkeren is de telecom partner van Apple (naam even kwijt) uiteindelijk overstag gegaan.

Veel ruchtbaarheid zal er idd niet gegeven worden aan het voip bellen maar het is tegenwoordig idd mogelijk met Skype, Fring, etc...

Geplaatst door: T.E. Recht ()

HTC en andere fabrikanten van veel (goede/mooie) mobieltjes worden overgehaald (lees afgeperst) door de 'mobile providers' om de standaard aanwezige applicatie voor VOIP (gratis bellen via 3G/ internet en zelfs via WIFI thuis) en internetten met de Laptop via Mobieltje met 3G via Bluetooth, uit het besturingssysteem zoals Windows mobile te verwijderen. Apple laat zich kennelijk niet meer chanteren. Hoewel IPhone een buitengewoon leuk hebbedingetje is maar vanuit technisch oogpunt gezien matig is en tegen het plafond van zijn mogelijkheden zit, ga ik er morgen, uit principe, één kopen. Apple ik wens jullie veel sterkte met het afschudden van jullie BIMBO image, de eerste stap is gezet, gefeliciteerd.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie