Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gratis bellen via internet concurreert met abonnement KPN

De afgelopen jaren zijn er verscheidene bedrijven geweest die het mogelijk maakten om flink te besparen op de belkosten van de vaste telefoonlijn. Het grote voordeel van bellen via een alternatieve aanbieder is het gemak waarmee dit kan: overstappen betreft doorgaans slechts een administratieve handeling en de belkosten gaan flink omlaag. Voor het gebruik van de vaste telefoonlijn was het echter altijd noodzakelijk een abonnement bij KPN aan te houden, wat per maand inmiddels € 18,16 kost en daarmee zwaar weegt in de totale telefoonkosten. Zoals vele malen eerder bericht neemt het aantal mensen dat dit bedrag over heeft voor een vaste lijn snel af. Dit heeft voornamelijk te maken met het goedkoper worden van mobiel bellen, waardoor het voor deze groep aantrekkelijker is geworden om alleen nog een 06-nummer te houden.

Een andere reden dat KPN steeds vaker de deur uit  gedaan wordt, is de mogelijkheid om via de kabel te bellen en te internetten (bijvoorbeeld bij UPC, Essent en Multikabel). Een interessant verschijnsel is dat de kabelaars en KPN elkaar nu beconcurreren op de thuismarkt van de ander. Zo is laatstgenoemde onlangs begonnen met het aanbieden van televisie en zijn de kabelaars druk doende hun telefonie via het kabel netwerk flink uit te breiden. Sinds kort is er tevens concurrentie uit een geheel andere hoek gekomen.

Bellen via het internet heeft de laatste tijd een behoorlijke vlucht genomen, met name in de zakelijke markt. Het is nu ook voor particulieren mogelijk om te bellen via het internet, om op die manier niet langer maandelijks € 18,16 neer te hoeven tellen voor KPN. Zo heeft telecombedrijf Scarlet enige tijd geleden het product Scarlet One in de markt gezet. Zowel bellen als internetten gaat gewoon via de koperen telefoonlijn van KPN. Via een administratieve truc is het echter niet langer nodig een abonnement aan te houden bij KPN. Scarlet One biedt namelijk één abonnement voor vaste telefonie, mobiele telefonie en ADSL internet. Een voor de hand liggend voordeel is het gebruik van één factuur voor al deze diensten, het maakt het zeker een stuk overzichtelijker. Een ander groot voordeel is het volledig gratis kunnen bellen naar vaste telefoonnummers in heel Nederland, dus zonder start- en minuuttarief, in piek- en daluren. Dit geldt overigens alleen voor de eerste 250 minuten per maand, daarna zal wel betaald moeten worden. Scarlet claimt dat de meeste klanten hier ver beneden zitten, maar degenen die dit product kiezen om lekker lang goedkoop te kunnen bellen zullen hier waarschijnlijk wel bovenuit komen.

Doordat alle abonnementen gecombineerd zijn, kan de klant een stuk voordeliger uit zijn dan bij het aanschaffen van al deze diensten afzonderlijk. In combinatie met de lage telefoontarieven zou het zelfs een stuk goedkoper kunnen zijn dan bellen via de alternatieve aanbieders, temeer daar het mogelijk is via 090x-aanbieders naar het buitenland te bellen. Ongetwijfeld zal dit product dan ook voor velen een uitkomst zijn. Toch kleven er een aantal bezwaren aan. In feite stapt men namelijk van de ene naar de andere monopolist over. Zo is het niet mogelijk om te bellen via andere aanbieders dan Scarlet zelf en is men met handen en voeten gebonden aan het ADSL aanbod van dit bedrijf. Met een normale telefoonlijn is het mogelijk ADSL via verschillende netwerken te krijgen en bij een enorm aantal verschillende providers. Scarlet One beperkt dit aanbod tot één provider. Voordat de klant zich dus overgeeft aan Scarlet, moet deze zich dus goed afvragen of het wel wenselijk is om alles bij hetzelfde bedrijf onder te brengen. Doet Scarlet echter gewoon goed haar werk en zijn de klanten tevreden, dan is Scarlet One een uitstekend alternatief voor het abonnement van KPN.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie