Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Goedkoper mobiel bellen naar servicenummers

door Jeanet Woldring

Per 1 juli aanstaande verandert de afrekenmethode  voor mobiel bellen naar servicenummers. Hierdoor wordt bellen naar zulke nummers in de meeste gevallen voordeliger, omdat het via de belbundel verrekend wordt. Providers mogen geen extra kosten meer rekenen voor mobiel bellen naar 0900-, 088 en andere niet-geografische nummers.

Afrekenmethodes abonnementen

Tot 1 juli 2013 wordt er voor het bellen naar servicenummers één totaalbedrag in rekening gebracht. Voor abonnees valt dit bedrag altijd buiten de belbundel. Vanaf 1 juli zal dit bedrag worden opgesplitst naar een deel gesprekskosten en een deel gebruikskosten. De gesprekskosten zullen binnen de bundel vallen, tenzij de bundel op is, op dat moment geldt het buitenbundeltarief. De kosten voor de dienst vallen nog steeds buiten de bundel. Op de factuur worden de gespreks- en gebruikskosten apart getoond om meer inzicht te geven.

Prepaid

Ook voor prepaid geldt dat providers geen extra kosten meer mogen rekenen voor mobiel bellen naar servicenummers. Je gaat dan net zoveel betalen als bij bellen naar een vast nummer. Sommige mobiele aanbieders hanteren nu exorbitant hoge tarieven voor het bellen naar 0900-nummers, waardoor uw gesprek wel eens duurder kan uitpakken dan u had verwacht. Daarom heeft Bellen.com de tarieven voor bellen naar 0900-nummers vanaf een mobiele prepaid aansluiting al sinds enkele jaren op een speciale pagina staan.

Waarom voordeliger?

Voorheen werden alle kosten voor een telefoontje naar een servicenummer buiten de bundel gerekend. Nu is dat nog maar een deel van die kosten, namelijk de gebruikskosten. De overige kosten kunnen dus met de bundel worden verrekend.

Waarom deze wijziging?

De afrekenmethode voor servicenummers is gewijzigd om consumenten van meer informatie te voorzien over wát ze precies betalen en aan wie. De achterliggende gedachte is dat de kosten voor het bellen naar servicenummers vergelijkbaar moeten zijn aan de kosten voor het bellen naar vaste nummers. Alle telefonieaanbieders zijn wettelijk verplicht telefoontjes naar servicenummers op deze manier af te rekenen per 1 juli 2013.

Gepubliceerd: woensdag 19 juni 2013
Geactualiseerd: donderdag 18 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie