Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Per 1 juli goedkoper bellen naar klantenservice via 0900

door Jeanet Woldring 4 reacties

Per 1 juli mag het bellen naar een klantenservice via een 0900 nummer niet meer kosten dan het normale beltarief. Voor een belletje naar een klantenservice geldt nu nog het maximale tarief van één euro per gesprek plus de gebruikelijke gesprekskosten. 

Goedkoper bellen naar klantenservice

Momenteel mogen bedrijven maximaal één euro meer in rekening dan het normale beltarief. Op die manier bekostigen veel bedrijven hun klantenservice. Zo vragen de energieleveranciers Eneco en E.ON bijvoorbeeld 45 cent per gesprek, terwijl je bij Energiedirect.nl 70 cent kwijt bent naast je gebruikelijke gesprekskosten. 

Door een recente uitspraak van het Europees Hof mogen bedrijven straks helemaal geen extra kosten in rekening brengen. Het Europees Hof vindt dat bellen naar (dure) 0900 nummers mensen afschrikt om met bedrijven te bellen voor vragen of problemen. 

Geen extra kosten meer

Vanaf 1 juli 2017 mag een aanbieder van een klantenservice daarom geen extra kosten meer in rekening brengen. Voor een belletje naar een klantenservice betaal je dus de normale beltarieven voor gesprekken vanaf een vaste of een mobiele telefoon.

Niet voor overige betaalnummers

De regels gelden alleen voor informatienummers van bedrijven. Er zijn ook betaalnummers om bijvoorbeeld deel te kunnen nemen aan spelletjes (0909 nummers) of telefoonnummers voor erotische diensten (0906 nummers). Voor deze nummers blijft het wel toegestaan een hoger beltarief in rekening te brengen.

Klachten

Klacht over een 0900, 0909, 0906 of 18-nummer? Was het tarief onduidelijk of lang in de wacht gestaan? Dien een klacht in bij ConsuWijzer.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (4)

Geplaatst door: Marissa ()

Ik heb vandaag de klantenservice van een transportbedrijf gebeld. Dit zou 45 cent per minuut plus starttarief kosten bovenop de gebruikelijke belkosten. Dat mag toch niet meer? Ik heb 15 minuten in de wacht gestaan om vervolgens van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Dus het was ook nog eens een duur telefoontje voor niks.

Geplaatst door: Guido ()

Goedmorgen bellen.com
Mag onderstaande opbouw nog wel?
U betaalt een starttarief van 4,5 cent en daarna 4 cent per minuut, plus uw gebruikelijke belkosten.
En daarbij heb ik een KPN abonnement met een bundel van 400 minuten. Gaan de kosten dan uit de bundel?

Opmerking van de redactie op 17-07-2017
Ja dat mag, u maakt gebruik van een dienst via een 0900 nummer. Dit is geen klantenservicenummer en alleen daarvoor geldt de nieuwe regelgeving.

En er gaan inderdaad ook minuten uit uw bundel. De kosten voor het 0900 nummer (die 4,5 cent en de 4 cent per minuut) komen daar nog bij. Aan deze constructie is niets gewijzigd.
Geplaatst door: AygoNL ()

v.a. 1-7-17 goedkoper.?
Zijn de 0900 service nummers ook van je belbundel af?
Nu gaat het buiten je bundel om

Geplaatst door: edgar ()

het 0900 nummer van een huisartsen post
mag ook wel is goed koper ik bel toch niet voor niks

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie