Per 1 juli goedkoper bellen naar klantenservice via 0900

door Anniek Kruijer (1 reactie)

Per 1 juli mag het bellen naar een klantenservice via een 0900 nummer niet meer kosten dan het normale beltarief. Voor een belletje naar een klantenservice geldt nu nog het maximale tarief van één euro per gesprek plus de gebruikelijke gesprekskosten. 

Goedkoper bellen naar klantenservice

Momenteel mogen bedrijven maximaal één euro meer in rekening dan het normale beltarief. Op die manier bekostigen veel bedrijven hun klantenservice. Zo vragen de energieleveranciers Eneco en E.ON bijvoorbeeld 45 cent per gesprek, terwijl je bij Energiedirect.nl 70 cent kwijt bent naast je gebruikelijke gesprekskosten. 

Door een recente uitspraak van het Europees Hof mogen bedrijven straks helemaal geen extra kosten in rekening brengen. Het Europees Hof vindt dat bellen naar (dure) 0900 nummers mensen afschrikt om met bedrijven te bellen voor vragen of problemen. 

Geen extra kosten meer

Vanaf 1 juli 2017 mag een aanbieder van een klantenservice daarom geen extra kosten meer in rekening brengen. Voor een belletje naar een klantenservice betaal je dus de normale beltarieven voor gesprekken vanaf een vaste of een mobiele telefoon.

Niet voor overige betaalnummers

De regels gelden alleen voor informatienummers van bedrijven. Er zijn ook betaalnummers om bijvoorbeeld deel te kunnen nemen aan spelletjes (0909 nummers) of telefoonnummers voor erotische diensten (0906 nummers). Voor deze nummers blijft het wel toegestaan een hoger beltarief in rekening te brengen.

Klachten

Klacht over een 0900, 0909, 0906 of 18-nummer? Was het tarief onduidelijk of lang in de wacht gestaan? Dien een klacht in bij ConsuWijzer.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.

Reacties (1)

Geplaatst door: edgar

het 0900 nummer van een huisartsen post
mag ook wel is goed koper ik bel toch niet voor niks

Reageren

 • *
   
 • *
  Je e-mailadres wordt niet getoond op de website, en je ontvangt geen ongevraagde e-mail
   
 •  
  optional
 •