Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Per 1 juli goedkoper bellen naar klantenservice via 0900

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Per 1 juli mag het bellen naar een klantenservice via een 0900 nummer niet meer kosten dan het normale beltarief. Voor een belletje naar een klantenservice geldt nu nog het maximale tarief van één euro per gesprek plus de gebruikelijke gesprekskosten. 

Goedkoper bellen naar klantenservice

Momenteel mogen bedrijven maximaal één euro meer in rekening dan het normale beltarief. Op die manier bekostigen veel bedrijven hun klantenservice. Zo vragen de energieleveranciers Eneco en E.ON bijvoorbeeld 45 cent per gesprek, terwijl je bij Energiedirect.nl 70 cent kwijt bent naast je gebruikelijke gesprekskosten. 

Door een recente uitspraak van het Europees Hof mogen bedrijven straks helemaal geen extra kosten in rekening brengen. Het Europees Hof vindt dat bellen naar (dure) 0900 nummers mensen afschrikt om met bedrijven te bellen voor vragen of problemen. 

Geen extra kosten meer

Vanaf 1 juli 2017 mag een aanbieder van een klantenservice daarom geen extra kosten meer in rekening brengen. Voor een belletje naar een klantenservice betaal je dus de normale beltarieven voor gesprekken vanaf een vaste of een mobiele telefoon.

Niet voor overige betaalnummers

De regels gelden alleen voor informatienummers van bedrijven. Er zijn ook betaalnummers om bijvoorbeeld deel te kunnen nemen aan spelletjes (0909 nummers) of telefoonnummers voor erotische diensten (0906 nummers). Voor deze nummers blijft het wel toegestaan een hoger beltarief in rekening te brengen.

Klachten

Klacht over een 0900, 0909, 0906 of 18-nummer? Was het tarief onduidelijk of lang in de wacht gestaan? Dien een klacht in bij ConsuWijzer.

Geactualiseerd: vrijdag 21 april 2017

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.