Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Geld terug vanwege misbruik 0900-nummer

door Jeanet Woldring

Consumenten die hebben gebeld naar het 0900-informatienummer van incassobureau Corpus Justitia krijgen hun geld terug via hun telefoonaanbieder. Corpus Justitia heeft volgens toezichthouder ACM misbruik gemaakt van het betaalde informatienummer. In totaal zou het om 22 duizend euro gaan.

Mensen belden het nummer naar aanleiding van een incassobrief van Corpus Justitia. In die brief stond dat consumenten een schuld moesten betalen. Wie het nummer belde om te vragen om welke schuld het ging, werd soms wel 20 minuten in de wacht gezet. Uiteindelijk kregen zij helemaal niemand aan de lijn, schrijft ConsuWijzer. Het nummer kostte 45 eurocent per minuut.

In augustus waarschuwde ACM al voor de incassobrief van Corpus Justitia en startte zij een onderzoek. Ook trok zij het 0900-nummer (0900-2020794) dat in de incassobrief stond voorlopig in. Nu uit onderzoek blijkt dat het 0900-nummer echt werd misbruikt, is het definitief ingetrokken.

Consumenten die via hun telefoonrekening al voor het bellen naar het telefoonnummer hebben betaald, krijgen het geld uiterlijk 18 februari 2014 automatisch teruggestort via hun telefoonaanbieder. Dit heeft ACM samen met de telefoonaanbieders zo geregeld. ConsuWijzer raadt consumenten aan te checken of dit op tijd gebeurt. Zo niet dan kunnen zij hun aanbieder hier op aanspreken. En een signaal afgeven bij ConsuWijzer.
 

Gepubliceerd: maandag 30 december 2013
Geactualiseerd: donderdag 11 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie