Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Bellen naar EU-landen goedkoper!

door Els Werkman

Alsof het van te voren zo gepland is... naast Eurosceptische berichtgeving over de aankomende verkiezingen is er ook positief EU-nieuws! Vanaf 15 mei 2019 mag bellen vanuit Nederland naar een ander EU-land niet meer dan 23 cent per minuut kosten. In 2018 werd hierover in Brussel een akkoord bereikt. Daardoor komt een einde aan de grote prijsverschillen tussen aanbieders en de soms erg hoge prijzen per minuut. 

bellen-binnen-europa.jpg 

Bellen naar, is niet bellen in

Mocht je nu denken, dit was toch al geregeld? Nee, bellen naar een ander EU-land vanuit het eigen land valt buiten de Roam like at home regulering van 2017. Want dit geldt voor mobiel gebruik in het buitenland (roaming) en in het eigen land roam je niet... De Europese Commissie vond de grote prijsverschillen tussen telecomproviders en landen niet acceptabel en heeft dit verkeer nu ook gereguleerd. Zowel bellen naar een andere EU-lidstaat als sms'en krijgen een maximum tarief. Voor bellen is dat € 0,23 per minuut, bij sms'en is dit € 0,07 per berichtje.

Bellen naar het buitenland vergelijken

Het ziet er nu nog naar uit dat alle Nederlandse providers de maximaal toegestane prijzen gaan rekenen. Maar dit hoeft niet. Op Bellen.com hebben we een speciale vergelijker voor: Bellen naar het buitenland. Hier kun je per land bekijken wat de providers in rekening brengen. We gaan hier de nieuwe tariefinformatie verwerken zodra bekend is wat de providers gaan doen. Je kunt in de vergelijker ook de tarieven bekijken voor bellen naar landen buiten de EU. In ons artikel Bellen naar het buitenland - hoe zit dat? geven we tips hoe je dat zo goedkoop mogelijk kunt doen.

Update 15 mei 16.45 uur

De grootste partijen hebben hun aangepaste tarieven inmiddels op hun websites verwerkt. En ze staan nu ook in onze vergelijker. Apart fenomeen, de tot vanochtend één van de duurste partijen (ALDI TALK) duikt onder de maximale € 0,23, daar kun je nu voor 22 cent bellen. 

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019
Geactualiseerd: woensdag 15 mei 2019

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie