Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Bel-me-niet Register stopt ermee per 1 juli, wat nu?

door Jeanet Woldring 1 reactie

bel-me-niet register.PNGHet Bel-me-niet Register houdt per 1 juli  op met bestaan. Door een wijziging in de telecomwet gelden er vanaf 1 juli nieuwe regels voor telemarketing. Daardoor wordt het register overbodig. Hoe nu, als je ongewenst gebeld wordt?

Bel-me-niet Register

Wij hadden het begin dit jaar al aangekondigd. Vanaf 1 juli is het niet meer mogelijk om een telefoonnummer te registeren in het Bel-me-niet Register. Dat is ook niet meer nodig. Een wijziging in de telecomwet zorgt namelijk voor nieuwe regels rondom telemarketing. Bedrijven mogen in de toekomst niet meer zomaar mensen bellen om iets te verkopen.

Toestemming nodig

Volgens de nieuwe regels mogen bedrijven of organisaties niet meer 'koud' bellen naar consumenten, eenmanszaken, een VOF, of een maatschap.  Ze mogen alleen nog bellen als daar vooraf toestemming voor gegeven is of als de persoon al klant is. Dat geldt voor alle bedrijven en organisaties met een commercieel, ideëel of charitatief doel. Door de wijziging in de telecomwet verliest het Bel-me-Niet Register zijn nut. Vanaf juli is het register niet meer beschikbaar. Alle opgenomen persoonsgegevens worden vernietigd.

Wat was het doel?

Het doel van het register was om irritatie bij mensen over ongevraagde telemarketing te verminderen. Het is in 2011 in het leven geroepen. Mensen konden hun telefoonnummer in het register zetten. Bedrijven en organisaties waren verplicht om voordat ze gingen bellen eerste te controleren of het nummer in het Bel-me-niet Register stond.

Wat nu?

Als je gebeld wordt en je wilt dit niet, dan kun je tijdens ieder gesprek gebruik maken van je Recht van Verzet. De bellende organisatie moet dan je telefoongegevens uit haar bellijsten te verwijderen.

Gepubliceerd: donderdag 20 mei 2021

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Kathrin Jacob ()

Do not call

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie