Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

ACM pakt misbruik dure 0900-informatienummers aan

door Jeanet Woldring

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) gaat strenger optreden tegen misbruik van informatienummers die beginnen met 0900, 0906 of 0909 en de viercijferige nummers die beginnen met 18. Ook voert de toezichthouder een strengere aanvraagprocedure in voor deze nummers. Wat is er aan de hand?

0900-nummers.jpginformatiediensten.jpg

Doorschakeldienst

Deze telefoonnummers worden soms misbruikt, zo blijkt uit signalen die de ACM binnenkrijgt. Dat gebeurt voornamelijk door zogeheten doorschakeldiensten, die hoog in de zoekresultaten op het internet verschijnen op zoek naar bijvoorbeeld het nummer van de klantenservice van een telecomprovider. Als consumenten via dit nummer naar de betreffende klantenservice bellen, hebben ze vaak niet door dat ze via de doorschakeldienst bellen en daardoor veel meer geld kwijt zijn. Hoe zit dat precies?

Wat is er aan de hand?

Stel je wilt bellen met de klantenservice van je telecomaanbieder en zoekt het telefoonnummer op via je smartphone. Bovenaan de zoekresultaten verschijnt een advertentie van een doorschakeldienst. Je denkt rechtstreeks te bellen met het gratis nummer van je telecomaanbieder, maar belt via een doorschakeldienst van 90 cent per minuut, zonder dat je je daarvan bewust bent. De doorschakeldienst verrijkt zich zo wel heel eenvoudig, stelt de toezichthouder. 

Strenger controleren en actief optreden

Daarom komt de ACM met een nieuwe beleidsregel die onder andere voorkomt dat een 0900- of 0909-nummer alleen wordt ingezet om het informatietarief zo lang mogelijk in rekening te brengen. Ook moet een beller voorafgaand aan een gesprek ervan op de hoogte zijn dat hij tijdens het gesprek wordt doorgeschakeld, dat degene die hij belt een doorverbindservice aanbiedt, en welk tarief geldt na doorschakeling.

De ACM zal bij de aanvraag van een 0900 en 0909-nummers en van viercijferig nummers die beginnen met 18, voortaan strenger gaan controleren of de voorgenomen dienstverlening voldoet aan alle regels. Dat kan betekenen dat aanvragers meer vragen moeten beantwoorden voordat de ACM hun aanvraag goedkeurt. De ACM gaat ook actief optreden tegen partijen die zich niet aan de regels houden. De consequentie daarvan kan zijn dat sommige partijen hun dienstverlening binnenkort moeten aanpassen of staken, ook als zij al enige tijd actief zijn.

Vlogger hield bellers aan het lijntje

Afgelopen juli werden mensen onnodig lang aan de lijn gehouden toen YouTuber Snapking opriep een informatienummer te bellen. In drie weken tijd werd voor ruim € 13.000 naar een 0909-nummer gebeld. De Autoriteit Consument & Markt heeft dat betaalnummer toen uit de lucht gehaald. Zulke nummers worden vaak gebruikt voor belspellen en loterijen, evenals door oplichters. Bekijk de vlog van de ACM op YouTube 

Lees ook: Per 1 juli goedkoper bellen naar klantenservice via 0900 en Mobiel naar 0900-nummers bellen

Gepubliceerd: maandag 18 september 2017

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie