Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Ziggo lanceert Sim Only abonnementen voor klanten

door Jeanet Woldring

Ziggo heeft Sim only abonnementen gelanceerd met spraak, sms en data en onbeperkt toegang tot de Ziggo WifiSpots. Gebruikers moeten klant zijn bij Ziggo en abonnees met minimaal internet krijgen maandelijks korting. De contracten zijn ook los te bestellen voor klanten met alleen tv en zijn maandelijks aanpasbaar en opzegbaar.

2 Sim only's voor consumenten

Ziggo Mobiel ‘Heel veel’ biedt voor 15 euro per maand 300 minuten of sms en 1000 MB data. Ziggo ‘Héééél veel’ biedt 600 minuten of sms, 2000 MB data voor 30 euro per maand. Bovendien kan met vier apparaten onbeperkt gebruik gemaakt worden van ruim een miljoen Ziggo WifiSpots. Wie geen Ziggo kabel heeft, is in beide gevallen 10 euro per maand duurder uit.

2 Sim only's  voor zakelijke klanten

Er zijn ook twee zakelijke bundels: 400 minuten/sms en 1000 MB voor 20 euro excl. btw of 800 minuten/sms en 1500 MB voor 30 euro. Klanten zonder vaste diensten betalen ook hier 10 euro per maand extra.

Afrekening per seconde, geen starttarief

Gesprekken kennen geen starttarief en worden afgerekend per seconde. Datagebruik wordt afgerekend per kB. Buiten de bundel kost een minuut of sms 25 cent en een MB 10 cent. De nieuwe bundel gaat op de eerste van de maand in en is niet meeneembaar. Voor het bellen, gebeld worden, sms’en en het verbruik van data in en naar het buitenland gelden andere tarieven. Deze kosten vallen buiten de bundel. In tegenstelling tot bellen via de vaste lijn van Ziggo, is onderling bellen niet gratis. De aansluitkosten bedragen 9,95 euro.

Maandcontracten

Ziggo biedt de bundels aan voor elk type mobiele telefoon met een normale of micro simkaart, een nanosimkaart voor iPhone 5 is op bestelling leverbaar. BlackBerry  mail en messaging wordt niet ondersteund. Alle contracten zijn maandelijks opzegbaar.

Internetsnelheid

De maximale datasnelheid is 14,4 Mbps, wat in de praktijk neerkomt op 2 tot 4 Mbps. Via de Ziggo WifiSpots is een vergelijkbare snelheid haalbaar. Er kunnen maximaal vier apparaten per abonnement worden aangemeld voor toegang tot het WiFi netwerk van Ziggo.

Eerste stap naar overal online

Het mobiele abonnement is naar eigen zeggen een eerste stap naar overal online. Ziggo is begonnen met apps en WiFi en dat wordt nu verder doorgetrokken. Ook wil Ziggo verder kijken naar de mogelijkheden met clouddiensten. Volgens woordvoerder Gradus Vos moeten alle vaste diensten uiteindelijk ook op mobiel kunnen worden gebruikt. In de nabije toekomst zal het bedrijf bijvoorbeeld komen met een vast-op-mobiel aanbod. Hierbij is het mogelijk je vaste gesprekken ook op mobiel aan te nemen. Momenteel is het alleen mogelijk om je vaste voicemail via mobiel te beluisteren.

Geen prijsvechter, wel aantrekkelijk geprijsd

Ziggo wil zich met de nieuwe mobiele abonnementen niet zozeer opwerpen als prijsvechter, maar wel als leverancier van mobiele diensten tegen een aantrekkelijke prijs. Weten hoe aantrekkelijk die prijs is ten opzichte van andere Sim only's? 

 

Gepubliceerd: maandag 16 september 2013
Geactualiseerd: vrijdag 24 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie