Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Welke provider biedt het goedkoopste mobiele abonnement?

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

nb-goedkoopste-provider.jpgBij wie scoor je het goedkoopste mobiele abonnement? Bellen.com vergelijkt elk kwartaal de goedkoopste abonnementen met toestel en sim only’s. Benieuwd welke provider het voordeligst is voor de gemiddelde mobiele beller?

Verbruik gemiddelde mobiele beller

Volgens de cijfers van onze RekeningScan over het tweede kwartaal van 2017 verbruikt een gemiddelde beller zo’n 120 minuten, 10 sms’jes en 1,4 GB per maand. Daarmee is niet alleen het dataverbruik opnieuw toegenomen, ook belden we weer meer dan in het eerste kwartaal.

Voordeligste provider voor 120 min+10 sms+1400 MB (1,4 GB)

Op basis van het gemiddelde belprofiel hebben we uitgezocht wat het goedkoopste mobiele abonnement is. We kijken naar de goedkoopste sim only's en abonnementen + toestel voor een maand, één jaar en twee jaar. Met behulp van onze Belwijzer zijn de beste deals uitgerekend. Hierbij wordt iedere combinatie met extra bundels doorberekend om de meest gunstige aanbieding te tonen. De Belwijzer kijkt naar alle kosten, inclusief datgene wat normaal gesproken verborgen blijft, zoals minuten die volledig in rekening worden gebracht, buitenbundeltarieven, houdbaarheid etc.

Youfone, Simpel en Ben het voordeligst

Voor sim only geldt dat je het goedkoopste uit bent met een tweejarig contract. Dat geldt ook voor een abonnement + telefoon, al scheelt het vaak maar 1 euro per maand. Welke provider biedt het scherpste (sim only) abonnement?

Welke provider biedt het scherpste (sim only) abonnement?

Duur

Sim only

Prijs 

Abonnement

Prijs

 2 jaar

 youfone.gif

275 min/sms met 1750 MB (+ 750 MB extra) 

€ 9,10

 ben.gif

300 min of sms met 2,5 GB

€ 11,62

 1 mnd

 youfone.gif

275 min/sms met 1750 MB (+ 750 MB extra)

€ 10,08

 -

 -

 1 jaar

 simpel.gif

250 minuten, onbeperkt sms + 2 GB

€ 11,29

 hollandsnieuwe.gif

2000 MB/min/sms

€ 14,50

Peildatum: 20 juli 2017

Een sim only voor nog geen tientje per maand!

Voor minder dan een tientje krijg je bij Youfone een sim only abonnement. Het abonnement bestaat uit 275 minuten/sms'jes en 1750 MB. Voor iets meer dan een tientje (gemiddelde kosten) heb je al een maandabonnement. Het voordeel hiervan is dat je elke maand kunt opzeggen, mocht het je niet bevallen. Een maandcontract van Youfone is zelfs goedkoper dan een vergelijkbaar jaarcontract. Sim only van Simpel  voor één jaar is in vergelijking met Youfone duurder en je krijgt minder belminuten. Nieuwe klanten van Simpel krijgen nu standaard 4G en ook bestaande klanten kunnen vanaf 1 juli van het snelle internet gebruikmaken.

Liever een voordelig abonnement + toestel?

Kies dan voor provider Ben. Voor een gemiddelde maandprijs van 11,62 euro krijg je 300 min of sms met 2500 MB. Bij hollandsnieuwe koop je het goedkoopste éénjarige abonnement voor gemiddeld 14,50 euro. Je krijgt hier 2000 MB's of sms'jes of minuten. Kies zelf je gewenste telefoon in de abonnementen vergelijker. Sinds juni kunnen nieuwe abonnees gebruikmaken van het 4G-netwerk.

Je eigen belprofiel invullen?

Ga naar de Belwijzer of upload je mobiele telecomfacturen met de RekeningScan. Je krijgt gratis advies voor een passend abonnement.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.