Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Wie heeft laagste prepaidtarieven?

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Wie is nou de goedkoopste prepaidaanbieder van Nederland? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Dan doelen mensen op de provider met de laagste minuuttarieven. Bellen.com heeft daarvoor een TOP 5 Prepaid, die wordt berekend aan de hand van de gemiddelde kosten van de eerste minuut. Zijn het de supermarkten of de traditionele prepaid aanbieders?

Winkelketens
Lange tijd riepen winkelketens als Aldi en Kruidvat dat ze volgens Bellen.com de goedkoopste prepaidtarieven van Nederland hebben. Terecht, bij deze aanbieders betaal je ruim de helft minder dan bij de drie grote operators KPN, Vodafone en T-Mobile. Ook de grootgrutters Dirk, Bas, Digros en Jumbo zeggen in hun reclame uitingen dat ze de goedkoopste aanbieders van Nederland zijn volgens Bellen.com. 

Tele2 de goedkoopste prepaid
Maar er kan er maar één echt de goedkoopste zijn natuurlijk. En dat is sinds enige tijd Tele2 met Prepaid+ Bel&Sms. Deze provider is met 10 cent per minuut een paar centen onder de supermarkten gedoken. 

Ter vergelijking: bij de standaard prepaidpakketten van KPN, Vodafone en T-Mobile betaalt u het drievoudige. Om van dit lage tarief van Tele2 te profiteren, moet je overigens wel een activatie-smsje sturen. Tele2 stuurt vervolgens een bevestigings-sms (kost 50 cent) waarna je automatisch 30 dagen lang belt voor 10 cent per minuut. Een smsje kost dan 8 cent.

En Simyo ?
En hoe zit het dan met prepaid van Simyo? Hun minuuttarief is eveneens 10 cent. Toch staat deze KPN dochter pas op plek 10 in de tariefvergelijking. Dat komt omdat Simyo als een van de weinigen nog een starttarief van 10 cent hanteert. Hierdoor kost de eerste minuut 20 cent. En bij Tele2 ben je gemiddeld 12 cent kwijt. Dat komt omdat Tele2 gesprekken korter dan 60 seconden naar boven  afrondt tot 1 volledige minuut (= 1e min. volledig). 

Aangezien Bellen.com rekent met een gemiddelde gespreksduur van 1 minuut en 30 seconden betekent dit dat op basis van een gemiddeld belprofiel 18% meer minuten in rekening worden gebracht dan er daadwerkelijk gebeld wordt. 
 

Geactualiseerd: donderdag 16 februari 2023

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.