Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone Black en Red: EU-verbruik uit de NL bundel

door Els Werkman 1 reactie

eu-telefoon.jpgVanaf 21 november 2016 kun je bij de Vodafone Red en Black abonnementen het bundeltegoed zonder extra kosten in ruim 40 EU-landen gebruiken. Dit geldt voor de minuten, GB's en sms'jes. Naast alle EU-landen telt Vodafone ook Turkije en Albanië mee. Daarnaast krijg je een aantal gratis belminuten om vanuit Nederland naar Europese landen te bellen.

Voorschot op roamingregelgeving 2017

Met deze aanpassingen van de abonnementen neemt Vodafone al een voorschot op de invoering van de Europese roamingregelgeving in juni 2017. 

RED en BLACK

De aanpassingen gelden voor de vier onderstaande abonnementen (24 maanden/sim only). Hierbij moet worden opgemerkt dat RED Super € 1,50 duurder wordt.

vodafone.gif RED Essential RED RED Super Black
 Prijs per maand  € 26  € 30  € 37,50  € 89
 Data  1,5 GB  5 GB  12 GB  25 GB
 Bellen/sms in EU  Onbeperkt  Onbeperkt  Onbeperkt  Onbeperkt
 Bellen naar EU-landen  20 min  40 min  60 min  Onbeperkt

Nieuwe aanvullende databundels

Vodafone Red-en-Black-_21-11-2016.jpgVodafone had de afgelopen jaren alleen de Alles-in1 op Reis BloXen. Je betaalde dan per dag voor een bundel met buitenlandtegoed, waarin ook datategoed zat.

Als je nu over de databundel heen gaat, kun je kiezen voor één van de nieuwe aanvullende EU-databundels van 1 GB, 3 GB, 5 GB en 10 GB. De prijzen worden nog bekendgemaakt.

Wat doen andere providers?

KPN heeft een aantal van haar abonnementen al aangepast. Deze provider heeft er voor gekozen om haar klanten maximaal 60 dagen per jaar EU-roaming te geven, bij Vodafone lijkt dit niet het geval te zijn. Het is nog niet bekend wat andere partijen, zoals T-Mobile en Tele2 gaan doen.

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken. Sinds 2018 ben ik Wft-gediplomeerd Adviseur Zorgverzekeringen zodat ik jou deskundig mag adviseren.

Reacties (1)

Geplaatst door: Apollo ()

Toch vreemd dat als je vanuit Nl belt maar een beperkt aantal minuten krijgt om naar de EU te bellen terwijl NL ook tot de EU behoord. Ik hoop dat dit nog gecorrigeerd wordt. Is niet te begrijpen voor Jantje modaal. Ook een goede rede om de abonnementen duurder te kunnen maken terwijl dat nu juist niet de bedoeling was.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie