Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone verhoogt snelheid voor alle klanten

door Jeanet Woldring

Vodafone heeft in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht het 4G-netwerk geactiveerd en tegelijkertijd de snelheid van mobiel internet verhoogd voor alle klanten. Alle data-abonnementen beschikken hierdoor per direct over downloadsnelheden van ten minste 7,2 Mbps. Prepaid klanten krijgen de snelheidsverhoging vanaf 1 september.

Beschikbaarheid
Klanten die vanaf vandaag een nieuw Vodafone RED-abonnement afsluiten kunnen in de Randstad meteen gebruikmaken van 4G. Bestaande RED-klanten sluit Vodafone nog deze maand aan op het nieuwe netwerk. De dekkingskaart op de website van Vodafone biedt een actueel overzicht van de gebieden waar 4G beschikbaar is. Daar is ook een actuele lijst  van geschikte 4G-toestellen te vinden. Om 4G te kunnen ervaren, is het namelijk nodig dat smartphones en tablets door hun fabrikanten geschikt zijn gemaakt voor gebruik op het 4G-netwerk van Vodafone. 

Voordelen
Bij de uitrol van 4G maakt Vodafone gebruik van een combinatie van lage (800MHz) en hoge (1800MHz) frequenties. De lage frequenties realiseren een grote dekking, terwijl de hoge frequenties zorgen voor grote capaciteit en hoge snelheden in dichtbevolkte gebieden. 4G maakt nu theoretische maximum downloadsnelheden van 50 Mbps mogelijk. In de praktijk komt dit overeen met een snelheidsrange tussen de 10 en 15 Mbps. 

Afgelopen week verhoogde KPN de internetsnelheid voor prepaidklanten, evenals Simyo. In tegenstelling tot Hi die de snelheid van prepaid juist verlaagde. Hi biedt nu echter een databundel waarmee je een maand lang onbeperkt online kunt zijn.

Lees ook: T-Mobile verbetert bereik binnenshuis

Gepubliceerd: maandag 5 augustus 2013
Geactualiseerd: maandag 27 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie