Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone start met vast bellen en internetten

4 reacties

Vodafone start vanaf morgen 1 juni met digitale telefonie en vast internet voor thuis. De mobiele operator is van plan de huidige twijfel bij klanten over internettelefonie weg te nemen.

Het bedrijf wil dit doen door een andere en frisse manier van aanpak en een nieuwe standaard in de markt te zetten voor probleemloos vast bellen en internetten. Zo wordt het bellen via internet pas geactiveerd als de vaste internetverbinding probleemloos werkt en zullen bestellingen alleen aangenomen worden als deze ook binnen een aanvaardbare termijn uitgevoerd kunnen worden. Als de vraag het aanbod overstijgt, wordt de verkoop van het product tijdelijk stopgezet.

Topman Guy Laurence van Vodafone Nederland: “Als we kijken naar de ervaringen die klanten hebben met digitale telefonie en vaste internettoegang thuis, dan is er absoluut ruimte in de markt voor een kwaliteitsaanbod."

Om dit goed neer te zetten wordt er gedoseerd begonnen om het aanbod later dit jaar marktbreed uit te rollen. In eerste instantie is er slechts ruimte voor een paar duizend klanten. Aan degene die in juni en juli met Vodafone Vast Bellen en Internetten van start gaat, zal individueel gevraagd worden naar de ervaringen ten aanzien van de installatie, de klantenservice en de kwaliteit van het product op een speciaal e-mail adres. Aan de hand daarvan wil Vodafone, waar nodig, haar processen of onderdelen van het product aanpassen, vóór de brede marktintroductie later dit jaar.

'Vodafone Vast Bellen en Internetten' bestaat uit vier verschillende pakketten met downloadsnelheden van 2, 4, 8 of 20 Mbps voor een maandprijs van resp. 29,50 euro, 39,50 euro, 49,50 en 59,50 euro. De abonnementsprijs is inclusief de vaste lijn verbinding t.w.v. € 9,50. Alleen voor mensen die dicht bij de wijkcentrale wonen, is 20 Mbps beschikbaar. De uploadsnelheid is altijd 1 Mbps. Gekozen kan worden uit een 1- of 2-jarig contract met een opzegtermijn van 3 maanden na deze contractperiode. Er vindt geen stilzwijgende verlenging plaats met weer 1 of 2 jaar. Tijdens de introductiefase is Vodafone Vast Bellen en Internetten beschikbaar voor 60% van Nederland; het wordt aangeboden via het netwerk van Tiscali, het bedrijf dat overgenomen wordt door KPN. 

Mensen die ook een Vodafone mobiel abonnement hebben, kunnen in het weekend gratis mobiel bellen naar Vodafone nummers en vaste nummers in Nederland. Zij krijgen een gratis belbundel van 1000 minuten per maand.  Hiernaast biedt het bedrijf een gereduceerd tarief (10 cent/min) voor digitaal bellen naar Vodafone mobiele nummers. Dat is volgens de aanbieder 40% goedkoper dan het standaard tarief. 

Klanten kunnen met hun Vodafone mobiel gratis naar de Vodafone klantenservice bellen als ze vragen hebben. Zijn zij geen abonnee van Vodafone, dan krijgen zij een gratis simkaart voor hun mobiel meegeleverd waarmee ze alsnog zonder kosten naar de klantenservice kunnen bellen.

Eén dezer dagen kunt u de pakketten van 'Vodafone Vast Bellen en Internetten' vergelijken op Bellen.com, Internetten.nl, Totaalwijzer en Breedbandgekte.

Reacties (4)

Geplaatst door: albertje ()

Roland het lijkt mij niet dat je bij kpn I.P.B 1Mbit upload hebt voor é20.00 en niet (voorgereduceerd tarief)10 cent naar vodafone nummers belt? en als je nu allemaal toevallig vodafone mobiel hebt kan het zat uit

Geplaatst door: Roland ()

Het goedkoopste abonnement vast bellen & internetten is zo`n 30 euro per maand. SlimBellen van KPN is altijd nog goedkoper voor 20 euro per maand, vaste aansluiting met 500 bel minuten (je betaald alleen starttarief) en internetten. Ik kijk niet naar de snelheid. Dat maakt mij verder ook niet uit omdat ik toch maar alleen informatie zoek.

Geplaatst door: jan ()

aanbod tiscali is beter want dan heb je 5mb ipv 2mb

Geplaatst door: Sander ()

Ik vind het alleen maar goed dat Vodafone ook met vast bellen en met internetten komt. Ik zou zeker weten overstappen naar Vodafone met het vast bellen van hun. En hopen dat mensen die een abonnement hebben bij KPN en Tiscali ook overstappen naar Vodafone.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie