Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone Red: veel onbeperkt en smartphone op afbetaling

door Jeanet Woldring

All you need is Red. Zo begint het persbericht waarin Vodafone de nieuwe abonnementen aankondigt. Onder de naam Red krijg je onbeperkt bellen en sms’en, een GB data per maand, een smartphone en een vervangend toestel bij reparatie.

Het onbeperkt bellen en sms’en geldt voor alle vaste en mobiele nummers binnen Nederland. Klanten krijgen standaard een aantal extra diensten, waaronder 5 GB opslag in de cloud. Daarnaast maakt de telecomaanbieder het gehele netwerk sneller. Enerzijds wordt het 3G-netwerk verbeterd, anderzijds wordt het nieuwe 4G-netwerk uitgerold. Vodafoneklanten kunnen overstappen naar Vodafone Red vanuit hun bestaande abonnement.

Beperkt aantal abonnementen
Vodafone houdt het aantal abonnementen beperkt. Naast Red zijn er Red Essential en Red Super. Voor mensen die niet zoveel willen bellen of internetten, houdt Vodafone twee Bel+Sms+Web-abonnementen in de markt.

MultiSim + 4G = Vodafone Red Super
Bij Vodafone Red Super -voor mensen die altijd, overal en op ieder apparaat de hoogste snelheid willen- krijg je een MultiSim. Met een extra simkaart kunnen klanten hun 4 GB-databundel op zowel hun smartphone als tablet gebruiken. Daarnaast levert Red Super altijd de hoogst mogelijke maximumsnelheid. Zodra 4G beschikbaar komt, zullen klanten hier gratis op worden overgezet. Op 3G krijgen ze nu al de maximale downloadsnelheid - tot 42 Mbps. 

Vodafone Red = flexibele financiering smartphone
Standaard biedt Vodafone Red een smartphone in de prijscategorie van de iPhone 4. Klanten mogen bepalen of ze een ander toestel of geen smartphone (sim only) nemen. Verder is er de keuzevrijheid voor financiering van het toestel: bij een duurdere smartphone heeft de klant de keuze uit een eenmalige bijbetaling of een maandelijkse betaling. In beide gevallen is hij direct eigenaar van het toestel.

Vodafone wil de investeringen in het netwerk synchroon laten lopen met de mogelijkheden van de smartphones in de markt. Klanten kunnen daarom vanaf het moment dat 4G beschikbaar is bij Vodafone extra data (Blox) kopen voor meer snelheid, mits hun smartphone dat aankan.

Vodafone Red = opslag + back-up + bescherming
Extra diensten bij het abonnement zijn 5 GB opslag in de cloud, back-up van contacten, vervangende toestelservice en een aantal apps: de Mobile Protect-app, Vouchercloud en de MyVodafone-app. Bij 75 procent van het gebruik van de bundel krijgt de klant een waarschuwing per sms. 

Klanten kunnen overstappen naar Vodafone Red vanuit hun bestaande abonnement, mits ze voor minimaal dezelfde maandprijs een abonnement kiezen. Met de optionele datablox  kunnen klanten per maand voor 2 euro per 50 MB buiten hun bundel internetten.

Binnenland = buitenland voor zakelijke klanten
Zakelijke klanten kunnen met Vodafone Red Business in Nederland en in de zogeheten Voordeellanden onbeperkt bellen, sms'en en een GB data gebruiken per maand. Verder delen zij hun datategoed met hun collega’s binnen hetzelfde abonnement. Zakelijke klanten krijgen bij Red Business en Red Business Super standaard VSDM (Vodafone Secure Device Manager) Basic. Dit is een online tool waarmee zij toestellen van zichzelf en van hun medewerkers op afstand kunnen instellen, beheren, beveiligen en wissen.

Voorwaarden
• Consumenten: onbeperkt bellen en sms’en geldt niet voor bellen en sms’en in of naar het buitenland, voor betaalnummers en voor premium sms-diensten. 
• Zakelijk: onbeperkt bellen en sms’en kan binnen Nederland, van Voordeellanden naar Nederland en van Voordeelland naar Voordeelland en geldt niet voor bellen en sms’en naar betaalnummers en  premium sms-diensten in binnen- en buitenland.
• Consumenten en zakelijk: de praktische internetsnelheid is afhankelijk van het abonnement, het toestel en het moment.

Gepubliceerd: donderdag 28 februari 2013

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie