Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vodafone past reclame mobiel internet aan

Na actie van de Consumentenbond heeft Vodafone de informatie op haar website over mobiel internet aangepast. De uitdrukkingen “onbeperkt” en “zoveel je maar wilt” zijn geschrapt.

Want onbeperkt is het mobiel internet bij Vodafone niet. Wie de kleine lettertjes leest, komt er achter dat Vodafone werkt met een ‘fair use policy’ van 50 MB, waar je met bijvoorbeeld radio luisteren, laat staan filmpjes kijken, al snel aan zit volgens de bond. Bovendien mag je het niet gebruiken om te bellen via mobiel internet (VOIP). Ook mag je je toestel met mobiel internet niet gebruiken als modem voor je laptop of pc.

Zorgeloos niet eindeloos onbeperkt
Die beperkende voorwaarden zijn op Bellen.com in het nieuwsbericht   'Vodafone met supersnel internet voor mobiel' al toegelicht. Er is toen aandacht besteed aan het feit dat Vodafone onder 'Zorgeloos Mobiel Internet' niet 'onbeperkt' verstaat. En dat er naast de “normaal gebruik”-clausule nog een paar regels aan verbonden zijn. Oftewel Bellen.com heeft de addertjes, zoals te doen gebruikelijk, transparant gemaakt. 

Onbeperkt of harde datalimiet
Uiteraard mogen ook andere bedrijven die reclame maken voor mobiel internet niet suggereren dat het onbeperkt is als dat in werkelijkheid niet zo is, aldus de bond. Overigens geeft alleen T-Mobile met Web 'n' Walk aan dat het gebruik onbeperkt is. KPN, Hi, Orange, Telfort en Rabo Mobiel communiceren een harde datalimiet of spreken van een 'fair use policy'.

Zie ook: Mobiel internetten

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie