Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Vodafone: kostenstijging géén 60 procent

door Jeanet Woldring

Vodafone herkent zich niet in de cijfers van tv-programma Kassa dat vorige week berekende dat telefoonrekeningen bij Vodafone tot 60 procent stijgen als gevolg van een nieuwe manier van afrekenen. Dat laat de provider desgevraagd weten aan Bellen.com.

Zaterdag maakte Kassa bekend dat de kosten van mobiel bellen tot 60 procent omhoog zijn gegaan omdat veel providers niet meer per seconde, maar per minuut afrekenen. Volgens onderzoek van Vodafone onder 25.000 rekeningen zal de kostenstijging voor consumenten gemiddeld 5 tot 15 procent zijn. 

In de Tariefvergelijking op Bellen.com kunt u per aanbieder zien of er per minuut of per seconde wordt afgerekend. De Belwijzer  houdt rekening met iedere afrekenmethode.

De Consumentenbond liet maandag weten er bij de providers op aan te dringen af te rekenen per seconden in plaats van per minuut. Het berekenen van eerlijke tarieven aan consumenten is net zo belangrijk als openheid over tarieven en wat er binnen een belbundel valt, zo stelt de bond. 'Niemand belt met een stopwatch in zijn hand om te voorkomen dat je voor een telefoongesprek van 1 minuut en 2 seconden twee minuten moet betalen, dus een dergelijke wijze van afrekenen is vooral winstgevend voor operators.'

KPN en dochters Telfort en Hi voerden eerder al het per minuut betalen in bij een groot aantal abonnementen. Bij T-Mobile gaan de meeste abonnementen nog per seconde en bij Ben worden alle gesprekken per seconde afgerekend.*

* Update: afrekening per seconde met een minimum van een minuut. Dit geldt ook voor de meeste abonnementen van Rabo Mobiel.

Zie ook: 
'Seconden worden minuten bij de meeste providers'
Per minuut betalen grote ergernis mobiele bellers (2008)

Gepubliceerd: woensdag 8 september 2010
Geactualiseerd: maandag 27 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie