Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Vier waterproof smartphones voor bij het zwembad

door Margot Meendering

De zomervakantie is begonnen! Anders dan verwacht mogen we toch de grens over en gaan veel Nederlanders eropuit. Op vakantie zit een ongeluk in een klein hoekje en zit je niet te wachten op een smartphone met waterschade. In dit artikel zetten we 4 waterdichte smartphones op een rij.

Waterdicht? 

Hoe waterdicht is je smartphone eigenlijk? Om dat uit te zoeken moet je weten wat IP-certificering is. IP betekent Ingress Protection en staat voor de beschermingsgraad van je smartphone. Het getal achter ‘IP’ geeft aan hoe hoog deze beschermingsgraad is en in welke mate hij stof- en waterdicht is. Het eerste cijfer is de mate waarin je smartphone tegen stof kan. Het tweede cijfer gaat over waterdichtheid.  

De meeste moderne smartphones hebben een IP certificaat van 67 of 68. Deze telefoons zijn waterdicht, maar het verschil zit in hoe lang en hoe diep je smartphone onder water kan. Een telefoon met IP67 certificering is stof- en waterdicht tot 30 minuten op 1 meter diepte. Het is niet zo dat je telefoon direct kapot gaat als hij langer onder water blijft. Een smartphone met IP68 certificering kan voor onbepaalde tijd tot 3 meter in het water blijven liggen. Je hebt dus genoeg tijd om hem uit het zwembad op te vissen. 

iphone-se-2.jpegiPhone SE 2020 (64GB)

De iPhone SE 2020 is het nieuwste ‘budget’ toestel van Apple. Het toestel is in 2020 op de markt gekomen en heeft een IP67 certificering. De iPhone SE 2020 is net zo groot als de iPhone 8 en is uitgerust met dezelfde krachtige chipset als de iPhone 11. Het toestel is te koop voor € 488.

samsung-galaxy-s20.jpgSamsung Galaxy S20 (128GB)

De Samsung Galaxy S20 heeft een IP68 certificering. Dit is momenteel de hoogste certificering van een smartphone. Het toestel is het vlaggenschip van Samsung en is ook beschikbaar in een 5G uitvoering. Helemaal klaar voor de toekomst dus! De Samsung Galaxy S20 is verkrijgbaar vanaf € 728.

find-x2-pro-1.jpgOppo Find X2 Pro (512GB)

Oppo is bezig aan een opmars op de Nederlandse markt. Het bedrijf brengt veel nieuwe smartphones uit. Zo ook de Find X2 Pro, een toestel met een IP68 certificering. Deze smartphone zal een duik in het zwembad of een rivier met gemak overleven. De Oppo Find X2 Pro is te koop vanaf € 1199.

sony-xperia-5-2.jpgSony Xperia 5 (128GB)

De Sony Xperia 5 is eind 2019 op de markt gekomen als het kleine broertje van de Xperia 1. Het toestel heeft een IP68 certificering en kan dus tegen stof en water. Zo hoef je je op het strand geen zorgen te maken over water op je smartphone. De Sony Xperia 5 is verkrijgbaar vanaf € 514.

Tot slot

Een smartphone met IP certificering is superhandig. Hij gaat niet meteen stuk als er per ongeluk water op valt of als je hem in het zwembad laat vallen. Wel is het zo dat de water- en stofdichtheid na verloop van tijd afneemt. Dit komt door slijtage en eventuele andere schades. Bij de meeste fabrikanten valt waterschade, ondanks de IP certificering, niet onder de garantie. Wil je ontdekken welke smartphone het beste bij jouw wensen past? Kijk dan in onze toestelvergelijker.
 

Margot Meendering

Online content marketeer
Margot Meendering
Ik ben Margot, sinds juni 2019 werkzaam als online content marketeer bij de Bencom Group. Ik schrijf graag over nieuwe ontwikkelingen in de telecom branche. Mijn naam kom je tegen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie