Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

UPC stopt met mobiele telefonie

door Jeanet Woldring

Kabelaar UPC stopt per 1 juli met haar mobiele prepaid telefoniedienst. Het bedrijf gaat zich richten op digitale televisie, digitale telefonie en internet. Klanten kunnen met behoud van nummer overstappen naar T-Mobile of een andere aanbieder.

Geen nieuwe klanten meer
UPC neemt al geen nieuwe klanten meer aan. In de online shop zijn de UPC Mobile prepaid simkaarten niet meer verkrijgbaar. Bestaande klanten kunnen hun beltegoed tot 1 juli wel gewoon blijven opwaarderen. Indien gebruikers op 30 juni 2009 nog beltegoed op hun simkaart hebben staan, kunnen zij dit terugvragen via de klantenservice. Hiervoor worden overigens wel administratiekosten gerekend.

Aanbod
Sinds augustus 2005 biedt UPC prepaid mobiel bellen via het netwerk van Orange, dat nu in handen is van T-Mobile. De 40.000 prepaidklanten van UPC Mobile krijgen van T-Mobile een aanbod om naar deze telecomprovider over te stappen. 

Zo krijgen overstappers 25 euro  beltegoed  (i.p.v. 15 euro) bij de aanschaf van een T-Mobile prepaidkaart. De gespreks- en smstarieven zijn echter aanzienlijk hoger! T-Mobile Standaard kost 35 cent per minuut en 23 cent per sms, terwijl UPC respectievelijk 18 cent en 9 cent vraagt. 

 

Prepaid of Sim only?
Het staat klanten natuurlijk vrij om een andere aanbieder, netwerk of andere belvorm te kiezen met behoud van telefoonnummer. Uit de huidige Top 5 Prepaid blijkt dat er goedkopere aanbieders zijn zoals Simyo en Tele2 Champion (beide KPN netwerk). Heeft u geen zin meer in opwaarderen? Dan kunt u beter overstappen op Sim only van Ben, de voordelige T-Mobile dochter die deze week een nieuw mobiel abonnement introduceerde. Iedere maand 15 minuten bellen of sms'en voor maar 1 euro!

Met de Belwijzer Mobiel kunt u met een paar muisklikken zien wie voor u de goedkoopste is.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie