UPC stopt met mobiele telefonie

door Anniek Kruijer (5 reacties)

Kabelaar UPC stopt per 1 juli met haar mobiele prepaid telefoniedienst. Het bedrijf gaat zich richten op digitale televisie, digitale telefonie en internet. Klanten kunnen met behoud van nummer overstappen naar T-Mobile of een andere aanbieder.

Geen nieuwe klanten meer
UPC neemt al geen nieuwe klanten meer aan. In de online shop zijn de UPC Mobile prepaid simkaarten niet meer verkrijgbaar. Bestaande klanten kunnen hun beltegoed tot 1 juli wel gewoon blijven opwaarderen. Indien gebruikers op 30 juni 2009 nog beltegoed op hun simkaart hebben staan, kunnen zij dit terugvragen via de klantenservice. Hiervoor worden overigens wel administratiekosten gerekend.

Aanbod
Sinds augustus 2005 biedt UPC prepaid mobiel bellen via het netwerk van Orange, dat nu in handen is van T-Mobile. De 40.000 prepaidklanten van UPC Mobile krijgen van T-Mobile een aanbod om naar deze telecomprovider over te stappen. 

Zo krijgen overstappers 25 euro  beltegoed  (i.p.v. 15 euro) bij de aanschaf van een T-Mobile prepaidkaart. De gespreks- en smstarieven zijn echter aanzienlijk hoger! T-Mobile Standaard kost 35 cent per minuut en 23 cent per sms, terwijl UPC respectievelijk 18 cent en 9 cent vraagt. 

 

Prepaid of Sim only?
Het staat klanten natuurlijk vrij om een andere aanbieder, netwerk of andere belvorm te kiezen met behoud van telefoonnummer. Uit de huidige Top 5 Prepaid blijkt dat er goedkopere aanbieders zijn zoals Simyo en Tele2 Champion (beide KPN netwerk). Heeft u geen zin meer in opwaarderen? Dan kunt u beter overstappen op Sim only van Ben, de voordelige T-Mobile dochter die deze week een nieuw mobiel abonnement introduceerde. Iedere maand 15 minuten bellen of sms'en voor maar 1 euro!

Met de Belwijzer Mobiel kunt u met een paar muisklikken zien wie voor u de goedkoopste is.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.

Reacties (5)

Geplaatst door: markhamers

Bedankt dat u contact heeft opgenomen met de klantenservice van UPC. Mijn naam is Raymond en ik neem uw vraag persoonlijk in behandeling. Ik begrijp dat deze gaat over een oude UPC prepay simkaart van 10 euro. U wilt deze graag activeren.

Ik kan mij goed voorstellen dat u de kaart graag geactiveerd wilt hebben. Helaas is dit niet meer mogelijk omdat het tegoed allang verlopen is en de kaart niet meer geldig is. Wij kunnen hierin helaas niks voor u betekenen.

Ik heb geprobeerd om uw vraag zo goed en volledig mogelijk te beantwoorden. Heeft u behoefte aan meer (of andere) informatie, neem dan gerust opnieuw contact met ons op.

Geplaatst door: a. willems

Dit is inderdaad godgeklaagd. Administratiekosten vragen voor terug geven van niet gebruikt beltegoed terwijl UPC er zelf mee stopt. Je moet voor het terugvragen bellen via een 0900 nummer van 40 ct per minuut. Men zou dit gratis moeten maken of eenvoudig een teruggaaf menu op de website kunnen maken
Ik heb gemeld dat ik de extra kosten voor het terug krijgen van het niet gebruikte beltegoed zal inhouden op het internet en vaste telefonie bellen abonnement bij upc.
Ik raad iedereen (die daar een ander abonnement heeft) aan dat ook te doen.

Geplaatst door: K.Vos

Als je overstapt naar T mobile, wat het dringende advies van UPC is, krijg je je beltegoed helemaal niet terug. Er staat een sterretje in de tekst, dat verwijst naar een onleesbaar regeltje onderaan, waarin staat dat, als je overstapt naar T mobile, je het beltegoed niet terugkrijgt.
T mobile wist niets hiervan, zij vertellen hun klanten dat je het beltegoed gewoon terugkrijgt bij UPC.
schande van UPC

Geplaatst door: P.A de Vries

:/Ik zit ook in het schuitje dat UPC er mee stopt,ik heb hun een brief geschreven met de vraag om het bel tegoed van mij en m,n vrouw opdit moment terug te storten,maar ik krijg daarbij de dwingende optie dat ik maar naar T-mobile over moet gaan,en dan zullen hun wel bepalen of ik nog bel tegoed terug krijg,maar zegt men,dat daar wel kosten aan zijn verbonden,hoezo kosten u stopt toch met die service van mobile.
Ik vind het weer een vorm van machts misbruik,ik heb nu per juni simyo,en dan moet ik weer achter m,n geld aan om dat weer terug te krijgen,waar zijn eigenlijk mijn rechten???wie het weet mag het zeggen
m.v.g
Piet

Geplaatst door: Hennie

Ik vind het onetisch en immoreel om de klanten administratiekosten te vragen als zij hun beltegoed terugvragen. Kan de klant er iets aan doen dat UPC er mee stopt ? Op deze manier denkt men zelfs weer winst op het onverbruikte beltgoed te kunnen maken. Absoluut verwerpelijk !

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.