Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Tien miljoen nieuwe 06-nummers beschikbaar

door Jeanet Woldring

Nederland heeft naar verwachting tot 2012 weer voldoende mobiele telefoonnummers op voorraad. Binnenkort komen 10 miljoen nieuwe 06-nummers beschikbaar die beginnen met 068. Dat heeft het Ministerie van Economische Zaken bekendgemaakt.

Er waren nog maar weinig vrije reeksen voor mobiele nummers beschikbaar. Met deze nieuwe reeks wil het ministerie tegemoetkomen aan de behoefte in de markt. Staatssecretaris Heemskerk tekende vorige week een besluit daartoe. Het uitgeven van nummers en het toezicht hierop is een taak van de OPTA.

EZ heeft vorig jaar een aantal opties aan de markt voorgelegd om de nummercapaciteit in de 06-reeks te vergroten, zodat tot 2012 aan de vraag voldaan kan worden. Marktpartijen stonden unaniem positief tegenover het beschikbaar stellen van een nieuwe serie mobiele nummers in de 068-reeks.

Voor de uitbreiding kwamen de nummerreeksen 060, 068 en 069 in aanmerking, zo staat te lezen in het besluit. Die reeksen waren tot 1 januari 2000 bestemd voor informatienummers. Er is niet gekozen voor 060 omdat die nummers veel gelijkenis hebben met 0900, 0906 en 0909, die bestemd zijn voor betaalde informatieve diensten. Het ministerie wilde verwarring voorkomen en koos voor 068.

In plaats van uitbreiding met een nieuwe 06-nummerreeks had het ministerie er ook voor kunnen kiezen om de nummerruimte efficiënter te gebruiken. Of om de lengte van nieuwe telefoonnummers te vergroten van tien naar elf of twaalf cijfers. "De capaciteit wordt bij elf cijfers vertienvoudigd en bij twaalf cijfers is dit zelfs het honderdvoudige." Maar geen van de mobiele aanbieders stond hier positief tegenover, zo bleek tijdens een marktconsultatie.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie