Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

Tien miljoen nieuwe 06-nummers beschikbaar

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Nederland heeft naar verwachting tot 2012 weer voldoende mobiele telefoonnummers op voorraad. Binnenkort komen 10 miljoen nieuwe 06-nummers beschikbaar die beginnen met 068. Dat heeft het Ministerie van Economische Zaken bekendgemaakt.

Er waren nog maar weinig vrije reeksen voor mobiele nummers beschikbaar. Met deze nieuwe reeks wil het ministerie tegemoetkomen aan de behoefte in de markt. Staatssecretaris Heemskerk tekende vorige week een besluit daartoe. Het uitgeven van nummers en het toezicht hierop is een taak van de OPTA.

EZ heeft vorig jaar een aantal opties aan de markt voorgelegd om de nummercapaciteit in de 06-reeks te vergroten, zodat tot 2012 aan de vraag voldaan kan worden. Marktpartijen stonden unaniem positief tegenover het beschikbaar stellen van een nieuwe serie mobiele nummers in de 068-reeks.

Voor de uitbreiding kwamen de nummerreeksen 060, 068 en 069 in aanmerking, zo staat te lezen in het besluit. Die reeksen waren tot 1 januari 2000 bestemd voor informatienummers. Er is niet gekozen voor 060 omdat die nummers veel gelijkenis hebben met 0900, 0906 en 0909, die bestemd zijn voor betaalde informatieve diensten. Het ministerie wilde verwarring voorkomen en koos voor 068.

In plaats van uitbreiding met een nieuwe 06-nummerreeks had het ministerie er ook voor kunnen kiezen om de nummerruimte efficiënter te gebruiken. Of om de lengte van nieuwe telefoonnummers te vergroten van tien naar elf of twaalf cijfers. "De capaciteit wordt bij elf cijfers vertienvoudigd en bij twaalf cijfers is dit zelfs het honderdvoudige." Maar geen van de mobiele aanbieders stond hier positief tegenover, zo bleek tijdens een marktconsultatie.

Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.